Trenutno pregledavate Dalmatino objavili prvo koncertno audio i video izdanje u fizičkom obliku
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Splitski glazbeni fenomen Dalmatino okupio je osebujnu pjesmaricu svojih najvećih hitova u live varijanti, objavivši ih na jednom mjestu na CD i DVD formatu pod nazivom “Live 2022”.

Prvo koncertno audio i video izdanje grupe Dalmatino, objavljeno pod okriljem njihove matične diskografske kuće Dancing Bear, okuplja najveće hitove njihove 20-godišnje karijere koje su izveli  21. travnja 2022. tijekom maestralne koncertne večeri zabilježene u rodnom im Splitu.

Splitska dvorana Gripe te večeri gorjela je pozitivnom atmosferom, sjajnom izvedbom, poštovanjem i ljubavlju koje su fanovi grupe Dalmatino i sam bend jedno drugome upućivali tijekom ove prekrasne večeri. Uz zborno pjevanje gotovo 7.000 obožavatelja, ova koncertna večer jedinstven je dokaz kako izgleda vjernost i odanost publike i obožavatelja prema bendu te obratno.

Vrijednost ovog koncertnog izdanja dovoljno potvrđuje i činjenica da je proslavljeni dvojac Ivo Jagnjić i Zdravo Sunara, i sam izjavio kako na nastup u splitskoj dvorani Gripe gledaju kao na najvažniji koncert vlastite karijere te ispunjenje sna u njihovim šezdesetima.

Grupa Dalmatino nedavno je podijelila vlastite dojmove povodom objavljivanja njihovog prvog koncertnog audio i video izdanja: “Iza nas, kao grupe Dalmatino, stoji godina koja se ne zaboravlja. Imali smo izuzetno živu koncertnu aktivnost, tri nastupa u dvorani Lisinski, i Gripe u Splitu, u travnju ove godine. S koncerta na splitskim Gripama imamo i audio i video zapis, i moramo priznati da smo jako sretni i ponosni na ovo izdanje. Ovaj živi album na neki je način rezime naše dvadesetogodišnje karijere, i brojnih nastupa koji stoje iza nas, a čitava priča odvija se u našem rodnome Splitu. Moramo naglasiti, jako smo ponosni na ovo izdanje! Još jednom, hvala svima koji su bili na ovom koncertu i koji su svojim prisustvom pridonijeli da napravimo prekrasnu atmosferu!”

Uz Ivu Jagnjića na vokalu i električnoj gitari te Zdravka Sunaru na bubnjevima, na splitskim su Gripama koncertnu postavu grupe Dalmatino dodatno pojačali Ante Gašpardi na klavijaturama, Vedran Gavrić na bass gitari, Miro Alduk na električnoj gitari, Jasenko Troković na perkusijama te Kristina Paćar i Monika Josipović na pratećim vokalima.

Ton majstor live albuma “Live 2022” je Valentino Juras, mix i mastering odradio je Dado Marušić, pod redateljskog palicom stoji Marko Petrić, dok su glazbeni producenti ujedno i pokretači grupe Dalmatino – Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara.

Fenomenalnu i nakrcanu koncertnu godinu, Dalmatino će zaključiti i spektakularnim nastupom u Areni Zagreb, 21. prosinca. Jedinstven glazbeni događaj pod imenom “Božić bijeli” u organizaciji agencije Lion Events, time će biti i šećer na kraju ove nezaboravne i čarobne godine koju Dalmatino imaju iza sebe i zasigurno jedan od najposebnijih blagdanskih evenata svih vremena.

Dalmatino pred nastup u zagrebačkoj Areni fanove dodatno uveseljavaju s kampanjom kroz koju će četiri sretna dobitnika moći osvojiti ulaznice za spomenuti koncert, uz best of album “20 godina”. Više informacija pronađite na linku.

Požurite po ulaznice na eventim.hr i uživajte u nezaboravnom adventskom koncertu 21. prosinca u Areni Zagreb!

dalmatino, live 2022

Za više informacija, Dalmatino pratite na njihovom službenom Facebooku i Instagramu. Koncertno izdanje “Live 2022” nabavite u svim Dancing Bearovim prodavaonicama te putem web shopa – www.dancingbear.hr te slušajte i na svom omiljenom streaming servisu.