DALMATINO – LIVE 2022 CD/DVD

18,00 

DVD
1. Cukar i sol
2. Moja jube
3. Feta žute naranče
4. Moran biti jak
5. Gospe od cukra
6. Moja zvizdo Danice
7. Cvit od kamena
8. Croatia
9. Lozje
10. Vrata pakla
11. Ditelina s čet’ri lista
12. Ljubin ti ruku
13. Refužo
14. Dođi noćas u moj san
15. Kiša će
16. Još jedan put
17. Zoven se jugo
18. Jematva
19. Prosjak i sin
20. Noćas
21. Božić bijeli
22. Dvi sestre blizanke
23. Nevera
24. Bura okriće
25. Dajen ti rič
26. Dajen ti rič – bis

CD
1. Cukar i sol
2. Moja jube
3. Moja zvizdo Danice
4. Cvit od kamena
5. Croatia
6. Lozje
7. Ditelina s čet’ri lista
8. Ljubin ti ruku
9. Refužo
10. Dođi noćas u moj san
11. Prosjak i sin
12. Dvi sestre blizanke
13. Dajen ti rič
14. Dajen ti rič – bis

1 na zalihi

SKU: 3856008362629 Kategorije: , , ,

Opis

Dalmatino, priznati splitski glazbeni fenomen i najpopularniji hrvatski pop sastav 21. stoljeća, svojom modernom produkcijom i svevremenskim tekstovima pjesama već dvadeset godina oduševljava publiku. Sve pjesme s njihovih albuma objavljenih uz podršku diskografske kuće Dancing Bear, koja je prepoznala njihovu posebnost od samog početka do danas, postaju hit evergreeni koji godinama ne silaze s top lista radijskih urednika. U svojoj bogatoj karijeri nagrađeni su Porinom za novog izvođača, njihove ploče nose zlatni i platinasti status, a 2022. zaredali su diskografske uspjehe hitom “Refužo” koji je ušao u prestižni klub singlova koji su ostvarili 52 tjedna na listi HR Top 40 najslušanijih hitova u hrvatskom radijskom eteru. ”Refužo” im je priskrbio i titulu najstreamanijeg singla 2021. što između ostalog potvrđuju i njihove ogromne brojke slušanosti na streaming servisima, a samo na platformi YouTube glazbeni spot ‘’Refužo’’ bilježi milijunske preglede.

Paralelno, održali su brojne koncerte u Hrvatskoj i inozemstvu, od Australije do Kanade, a to su i po osvrtima medija uvijek noći za pamćenje! Pravi procvat zabilježili su 2022. godine na hrvatskim koncertnim pozornicama. Nakon fenomenalnog uspjeha s tri rasprodane večeri u koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, prepune dvorane Gripe u Splitu gdje su nastupili pred gotovo 7.000 ljudi i burnog rasporeda ljetne turneje, godinu završavaju spektakularnim nastupom u Areni Zagreb, 21. prosinca 2022.
Spektakularan koncert na Gripama kao jedan od njihovih koncertnih trenutaka za pamćenje, diskografska kuća Dancing Bear zabilježila zvukom i slikom i time najavila izlazak prvog koncertnog albuma grupe Dalmatino. Audio i video izdanje ”Live 2022” dočekat ćemo već 16. prosinca 2022. na CD-u i DVD-u. Koncert karijere, kako ga osnivači Dalmatina, Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara vole nazivati, zaista je zabilježio opipljivu ljubav između publike i ovog megapopularnog domaćeg sastava, a to je posebno došlo do izražaja u prethodno objavljenim live singlovima i videospotovima ”Dajem ti rič (Live 2022)” i ”Božić bijeli (Live 2022)”.

Uz Ivu Jagnjića na vokalu i električnoj gitari te Zdravka Sunaru na bubnjevima, na splitskim su Gripama koncertnu postavu grupe Dalmatino dodatno pojačali Ante Gašpardi na klavijaturama, Vedran Gavrić na bass gitari, Miro Alduk na električnoj gitari, Jasenko Troković na perkusijama te Kristina Paćar i Monika Josipović na pratećim vokalima.

Ton majstor live albuma “Live 2022” je Valentino Juras, mix i mastering odradio je Dado Marušić, pod redateljskog palicom stoji Marko Petrić, dok su glazbeni producenti ujedno i pokretači grupe Dalmatino – Ivo Jagnjić i Zdravko Sunara.