Trenutno pregledavate Daleka obala povodom Dana prodavaonica ploča iznenađuje albumom “Kao sad” na vinilu

Nakon više mjeseci iščekivanja albuma na vinilu, Daleka obala počastila je svoje obožavatelje povodom Record Store Day-a vinilnim izdanjem albuma “Kao sad” u ograničenim količinama. Usprkos globalnom nedostatku vinila koji se čekaju i preko godinu dana, sudbina je odlučila da vinilno izdanje povratničkog albuma Daleke obale ugleda svjetlo dana baš na Dan prodavaonica ploča koji se ove godine održava 22. travnja.

Dalmatinski Rolling Stonesi, kako mnogobrojni obožavatelji znaju tepati legendarnom sastavu Daleka obala, zagrijali su svoj kreativni stroj te krajem studenog 2022. lansirali povratnički album “Kao sad” na CD formatu te u digitalnom obliku. Njihov prvi studijski album nakon više od 20 godina odmah je stekao status najboljeg povratničkog albuma u posljednjih nekoliko desetljeća. Kritika i publika već su zaključile da Daleka obala s albumom “Kao sad” zvuči kao ona iz njihovih najboljih dana. Nesumnjivo, Daleka obala spremna je ostaviti neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbenoj sceni i stvoriti himne za nove generacije.

”Drago nam je da nas je kritika zajedno s publikom podržala na ovom našem putovanju. Hvala im na tome. Mnogi od njih stasali su uz pjesme koje su slušali njihovi roditelji tako da su im pjesme Daleke obale u krvotoku od prvih koraka”, rekao je Boris Hrepić.

Daleka obala sa spomenutog albuma predstavila je više singlova koji su u kratkom roku osvojili najveće koncertne pozornice i radijski eter: ”Lipi dani”, ”Od tebe ća”, ”U reggaeu je spas”, ”Cvijet”, naslovnim ”Kao sad” te posljednje objavljenom, emotivno nabijenom i kompleksnom baladom “Ni ti a ni ja”, koja se vrlo brzo našla na prestižnoj listi HR Top 40.

Ne čudi stoga i nominacija za prestižnu nagradu Porin u kategoriji Najbolji album rock glazbe koja dodatno dokazuje koliko publika i kritika uistinu uživaju u povratku dalmatinskog sastava uz kojeg su svi odrasli te i dalje odrastaju.

Daleka Obala nastavlja oduševljavati publiku svojim fantastičnim koncertima, a ove godine ih čeka Zagreb Beer Fest i Festival Vjetra u Tivatu u Crnoj Gori.

Album je od 22. travnja dostupan i u vinilnom izdanju u svim Dancing Bearovim trgovinama te na webshopu dancingear.hr.

Za više informacija, zapratite Facebook i Instagram profile Daleke obale. Album ”Kao sad” na CD-u i LP-u nabavite u svim Dancing Bearovim prodavaonicama te putem web shopa – dancingbear.hr te slušajte na svom omiljenom streaming servisu.