DALEKA OBALA – KAO SAD CD

13,14 

1. Cvijet
2. Kao sad
3. Lipi dani
4. Wonderland
5. Ni ti a ni ja
6. Nevina kurva
7. U reggaeu je spas
8. Fališ mi
9. Rođendan, Božić i Nova Godina
10. Putnici kroz vrijeme
11. Zvuk
12. Od tebe ća

SKU: 3856008362322 Categories: , , Tag:

Description

Daleka obala lansirala u eter prvi studijski album nakon više od 20 godina! • Novi studijski album ”Kao sad” odmah je stekao status najboljeg povratničkog albuma u posljednjih nekoliko desetljeća hrvatske glazbene scene

Legendarni hrvatski rock sastav petnaest je godina mijenjao glazbenu scenu svojom neponovljivom energijom i karizmom, a njihove pjesme postale su himne generacija. Gotovo dvadeset godina čekalo se na njihov povratak, a više od dva desetljeća na novi studijski album. Kada su se Zoran Ukić, Jadran Vušković i Boris Hrepić 2020. godine ponovno našli zajedno u studiju pred njih je stavljen nezamisliv izazov, ali Daleka obala uz novog pjevača postigla je gotovo nemoguće i u javnost 25. studenog 2022., nakon više od dvadeset godina, lansirala jedan od najboljih povratničkih albuma posljednjih nekoliko desetljeća.
Bilo je dovoljno nekoliko minuta zajedničke svirke te 2019. da se probudi ona prepoznatljiva sinergija među okupljenim članovima, a vijest o novim aktivnostima Daleke obale odjeknula je među mnogobrojnim obožavateljima, starim i novim. Bend je uskoro poletio na krilima nove energije predvođen karizmatičnim vokalom novog frontmana i renomiranog glazbenika, Jakše Kriletića Jordesa, i pokazao da rock’n’roll Daleka obala živi i dan danas. U kratkom roku osvojili su najveće koncertne pozornice i radijski eter pjesmama ”Lipi dani”, ”Od tebe ća”, ”U reggaeu je spas”, ”Cvijet”, naslovnom ”Kao sad” i posljednjom objavljenom, emotivno nabijenom i kompleksnom baladom “Ni ti a ni ja”, koja je prošli mjesec debitirala na prestižnoj listi HR Top 40.
Kako ističe kritika, povratnički album ”Kao sad” ključ je koji nudi odgovor na pitanje kako Daleka obala zvuči nakon 23 godine bez novoga autorskog materijala. A po prvim osvrtima na album objavljen za diskografsku kuću Dancing Bear, Daleka obala spremna je ostaviti neizbrisiv trag na hrvatskoj glazbenoj sceni i stvoriti himne za nove generacije.
”Lijepo je čuti da su kritike našeg albuma veoma pozitivne, premda kad se ulazi u taj drevni, pomalo i plemenski ritual bendovskog snimanja autorskog albuma o budućoj kritici se i ne razmišlja previše. Prvo se slijedi taj osnovni poriv za zajedničkim stvaranjem glazbe i svi jednostavno želimo uživati u tom procesu. Proces stvaranja i snimanja novog albuma razvukao se preko dvije godine, trebalo je prvo zagrijati taj stari stroj, al’ evo, sad kad kritika i publika dodaje svoje mišljenje jako nam je drago da je ono pozitivno.”, kaže Boris Hrepić, basist i jedan od autora benda.
Na to se nadovezao i Zoran Ukić, neumorna ritam mašina Daleke obale i autor pjesama ”Od tebe ća”, ”Wonderland”, ”Rođendan, Božić i Nova godina” te ”Zvuk”.
”Album ”Kao sad” je jedanaesti album koji sam snimio te sedmi po redu s Dalekom obalom. Snimao sam ga ne iz potrebe već iz želje, pogonjen ljubavlju prema glazbi i sviranju pa naravno da me veseli čuti pohvale. Svaka pisma i svaki album je avantura za sebe i ni izdaleka se ne može predvidjeti njegova sudbina, ali ako znaš da si dao sve od sebe, preostaje ti jedino da ga objaviš i izložiš sudu javnosti.”
Autorsku težinu albumu ”Kao sad” nose i Jakša Kriletić Jordes kroz skladbu “Ni ti, ni ja” te Jadran Vušković kroz pamtljive pjesme “U reggaeu je spas” i “Nevina kurva”. Brojni gosti dali su svoj obol ovim glazbenim uradcima pa tako u velikom dijelu pjesama sudjeluju ”neslužbeni član i brat benda” Neno Belan, Antonija Vrgoč – Rola iz Sunnysidersa, Darko Bakić iz Buđenja, Leo Anđelković koji je ujedno i producent albuma pa čak i Silvije Varga, direktor Dancing Beara koji pjeva i svira akustičnu gitaru na skladbu “Lipi dani” te električnu u završnoj skladbi “Od tebe ća”.
Album od danas pronađite u svim Dancing Bearovim prodavaonicama ploča, na dancingbear.hr te na svim streaming servisima.