Trenutno pregledavate Zdenka Kovačiček na austrijskom Woodstocku!
Zdenka Kovačiček (Promo / Lupino
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Ona je žena za sva vremena iza koje stoje bezvremenski hitovi, a energija kojom zrači toliko je vedra i nepresušna da nas ne iznenađuje da Zdenka Kovačiček danas živi svoje najbolje glazbene godine. Njezin tempo nastupa teško je pratiti, a nakon uspješnih nastupa u Grožnjanu, Koprivnici, Opatiji, Supetru, Kaštelima i Čitluku, rock i jazz diva zaokružuje ljeto 2019. novim koncertnim datumima.

Zdenka Kovačiček, žena velike karijere i moćnog glasa, nastupit će ovu subotu, 17. kolovoza na velikom koncertu Wildstone Woodstock – Peace & Music kojim će se na predivnoj lokaciji Wildensteiner Wasserfall, u pokrajini Koruška na jugu Austrije proslaviti 50. godišnjica kultnog festivala Woodstock! Zdenka, koja je zbog svog moćnog glasa i sjajne interpretacije proglašena „hrvatskom Janis Joplin“, svojim nastupom odat će počast upravo ovoj velikoj glazbenici koja je svojim nastupom na Woodstocku oduševila nekoliko stotina tisuća okupljenih na farmi Maxa Yasgura i obilježila povijest rock glazbe. Uvijek energičan nastup i jedinstveni vokal Zdenke Kovačiček te već provjereno vrhunska interpretacija rock klasika Janis Joplin zasigurno će biti neponovljivo iskustvo u sklopu ove jubilarne obljetnice čarobna „3 dana ljeta i ljubavi“.

Nakon ovog jedinstvenog glazbenog događanja, Zdenka Kovačiček i njezin Greenhouse Band nastupit će 23. kolovoza na otvorenju prvog izdanja Rab Film Festivala – festivala istraživačkog igranog i dokumentarnog filma koje će zaljubljenicima u film ponuditi jedno sasvim drugačije i novo iskustvo konzumacije kulturnih sadržaja, a potom će uslijediti i nastupi u sklopu bogatog programa Plesnih večeri na Zrinjevcu u Zagrebu 24. kolovoza te na Hvar Jazz Festu 28. kolovoza, na kojem će do izražaja doći svi Zdenkini stilski afiniteti.

“Pozitivan primjerak”, aktualni singl Zdenke Kovačiček i Mirele Remi Priselac, u radijski eter i u bespuća društvenih mreža pušten je sredinom travnja te i danas suvereno vlada glazbenim top listama diljem zemlje, a pored suradnje s jednom od najutjecajnijih frontmenica i autorica mlađe generacije Zdenka Kovačiček već radi na novom materijalu. Novi singl glazbenice koja se i nakon više od 60 godina sjajne karijere iza sebe još uvijek nalazi u samom vrhu hrvatske glazbene scene, očekujemo ovu jesen u izdanju Dancing Beara.