Trenutno pregledavate Vratili se The Black Keys i objavili novi album “Dropout Boogie”
foto: Jim Herrington
  • Kategorija objave:NOVOSTI / Strano

The Black Keys su se vratili! Jedan od najboljih rock’n’roll sastava 21. stoljeća, danas (13. svibnja), izbacili su novi, 11. studijski album “Dropout Boogie”.

Cijenjeni duo kojeg čine vokal i gitarist Dan Auerbach i bubnjar Patrick Carney album “Dropout Boogie” objavljuju godinu dana nakon hvaljenog blueserskog izdanja “Delta Kream”, odnosno dan prije dvadesete obljetnice debitantskog albuma “The Big Come Up”.

Album “Dropout Boogie” krase i kolaboracije s novim suradnicima – s Billyjem F Gibbonsom (ZZ Top), Gregom Cartwrightom (Reigning Sound) i Angelom Petragliom (Kings of Leon), od kojih se posljednja dvojica mogu čuti i na najavnom singlu “Wild Child” objavljenom u ožujku ove godine.

Novo izdanje The Black Keys uslijedilo je nakon 10 izdanih albuma, od kojih je posljednjih pet ušlo među top 10 pozicija Billboard 200 ljestvice, prikupilo šest nagrada Grammy i 14 nominacija te rasprodanih turneja diljem svijeta. Podsjećamo kako je i sam bend Stephen Colbert svojevremeno nazvao i “najpouzdanijim bendom Amerike”, dok ih Uncut Magazin naziva “jednim od najboljih rock’n’roll bendova na planeti”.

Podsjećamo i kako su The Black Keys 2019. godine dokazali još jednom koliki značaj imaju i kod hrvatske publike. Naime, s albumom “Let’s Rock” osvojili su prvu Top.HR Music Awards nagradu u kategoriji Najprodavanijeg inozemnog albuma u 2019. godini.

Dan i Patrick su cijeli materijal za “Dropout Boogie” napisali u studiju, baš kao što su i imali praksu tijekom čitave karijere, a novim albumom će sada zabilježiti niz prvih snimki kojima se vraćaju na ogoljeli blues rock iz njihovih ranih dana kada su stvarali glazbu u podrumima U Akronu (Ohio). “U tome leži ljepota onoga što Pat i ja radimo”, poručuje Auerbach te nadodaje: “Nikada nismo trebali raditi na tome. Kad god bismo se našli zajedno, samo bismo svirali. Nismo znali što ćemo raditi, ali samo smo to napravili i zvučalo je dobro. To je prirodna kemija koju Pat i ja posjedujemo”.

U međuvremenu, Auerbach je, preko svog Easy Eye Sound studija i diskografske kuće, producirao i surađivao s umjetnicima kao što su Yola, Marcus King, Robert Finley, Ceramic Animal i Velveteers. S druge strane, i Carney je također bio zauzet kao producent u svom studiju Audio Eagle, gdje je između ostalih radio s imenima poput Michelle Branch, Tennis, Jessy Wilson, Calvin Johnson i The Sheepdogs.

Album “Dropout Boogie” možete nabaviti od danas, 13. svibnja, na vinilu i CD-u, u svim Dancing Bearovim dućanima te putem online trgovine – www.dancingbear.hr. Slušajte ga i na svom omiljenom streaming servisu.

The Black Keys zapratite putem poveznica: ● WebTwitter InstagramFacebookYoutube