Trenutno pregledavate Vječno glazbeno odvažna i uzbudljiva Zdenka Kovačiček zablistala na Dori 2022!
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI
Foto: Dora 2022, Renato Branđolica i Dario Njavro/HRT

Karizmatična i bezvremenska, Zdenka Kovačiček još jednom je zasjala na pozornici Dore i pokazala da ni nakon 65 godina karijere ne prestaje biti uzbudljiva publici. Svojom energijom i nastupom naša glazbena diva oduševila je slušatelje i glazbene kritičare koji su se složili da joj vokalno nitko ne može parirati, a svojim modnim izborom upečatljivog plavog kaputa zaradila čistu desetku modnih kritičara.

Zdenka Kovačiček nastupila je na Dori 2022. uz odličnu ekipu, pet pratećih vokala koje je od milja ususret nastupu predstavila kao dvije mačke i tri super frajera. Blistavu kreaciju kojom je zasjenila druge kandidate potpisuje Barbara Repe, poznata stilistica, kostimografkinja, koja je osmislila styling cijele grupe, a najvažniji komad upravo je veliki raskošni kaput brenda House of Kiwi.

No apsolutna pobjednička kombinacija bio je Zdenkin jedinstveni, moćni vokal i predstavljena pjesma ”Stay On The Bright Side” koja nosi najbolju poruku za ovo vrijeme – sve će biti OK! Žena za sva vremena oduvijek nas oduševljava svojim optimizmom, a stihovi pjesme ”Stay On The Bright Side” još jednom nas podsjećaju koliko smo zapravo snažni i kada su vremena teška. Zdenkin “think pink” duh savršeno je utjelovilo i nedavno objavljeno ružičasto vinilno izdanje albuma ”Kostatacija jedne mačke” u nakladi diskografske kuće Dancing Bear. Osim što je zaradio sjajne kritike, album je ovih dana službeno nominiran za nagradu Porin u kategoriji Najbolji rock album!

Glazbu i tekst pjesme ”Stay On The Bright Side” potpisuje Adi Karas, a skladbu su obradili Elvis Sršen NoA, Zvonimir Bajević i Jurica Hotko.

Pjesmu možete poslušati na omiljenom streaming servisu i uvrstiti u svoje najvedrije playliste.

ZDENKA KOVACICEK VINIL

Naša najbolja jazz-rock i blues pjevačica poznata je po specifičnom vokalu i stilskom afinitetu, izraženom smislu za interpretaciju, kao i majstorskim improvizacijama. Uvijek vjerna sebi, Zdenka Kovačiček oduvijek je bila istovremeno glazbeno odvažna, znatiželjna i uzbudljiva. U 65 godina karijere ispričala je mnoge glazbene priče kroz mnogobrojne umjetničke forme, osvojila koncertne i kazališne pozornice, proputovala svijet pjevajući, istražila razne žanrove i izričaje te u svojoj bogatoj karijeri objavila devet studijskih albuma i brojne kompilacije. Dobitnica je glazbene nagrade Porin za životno djelo koji joj je dodijeljen 2021. godine.

Za više informacija, zapratite Zdenku Kovačiček na njenom službenom Facebooku i Instagramu. Aktualni album “Konstatacija jedne mačke” nabavite na CD-u i LP-u u svim Dancing Bearovim prodavaonicama te putem online trgovine na linku. Pjesmu ”Stay On The Bright Side” slušajte na omiljenom streaming servisu.