Trenutno pregledavate Sunnysiders predstavljaju novi singl “Shake and Shiver” uz dokumentaristički spot iz Pariza kojim nas uvode u novi album
  • Kategorija objave:Nesortirano

Domaće blues snage Sunnysiders za diskografsku kuću Dancing Bear predstavljaju “Shake and Shiver”, najavni singl s nadolazećeg petog studijskog albuma “27 Stitches” čiji je službeni izlazak fizičkog izdanja zakazan za 13. listopada, dok će na streaming servisima biti dostupan 12. listopada.

Pjesma “Shake and Shiver” otvara nadolazeći album, a kao i većina pjesama s novog izdanja, nastala je u vrijeme pandemije koronavirusa, ali ipak u stihovima nema nikakvu vezu s koronom, virusom, cjepivima, zavjerama i svim onim što je treslo svijet posljednjih nekoliko godina.

“Mahnitost je protresla ovu našu zemaljsku kuglu i, mada je to vrijeme za nama i naizgled prošlost, naša planeta i dalje drhti. To je pjesma s dahom optimizma i vjere u obitelj i ljubav kao lijekom za sve. Kad je najteže upravo je zajedništvo najbližih prvi stupanj odbrane od svega.” poručuju Sunnysiders o novom singlu čiji tekst pjesme govori o odnosu između dvoje ljubavnika koji su iznimno privrženi jedno drugome usprkos svojim različitostima.

Upravo je “Shake and Shiver” bila prva pjesma s albuma koju je bend snimio u studiju producenta Mikija Noplinga u Splitu, koji je osim produkcije zaslužan i za sjajan dokumentaristički spot koji je snimio u Parizu svojom kamerom Black Magic. Miki je tako uhvatio sam duh Pariza, svakodnevicu pariških ulica i stanovnika, a i zajedničkih trenutaka u pariškom Studiju 180 gdje je album i dovršen.

U spotu se također mogu vidjeti i kadrovi velikih prosvjeda koji su u ožujku 2023. godine bili svugdje po Parizu, no koji prema riječima benda nisu ničim narušili odličnu atmosferu koju su tih dana osjećali na svakom ‘kantunu’ tog velebnog umjetničkog grada. “Prvi kadrovi su s groba Jima Morrisona, to nam je bio prvi cilj. Mislimo da je ovim spotom naš prvi singl ‘Shake and Shiver’ dobio odličnu video pozadinu koja je uveličala pjesmu.”

Na pjesmi “Shake and Shiver” gostuje brass sekcija, Šime Glavina na trubi, Luka Lazar na trombonu te Jakša Jordes na saksofonu koji je i aranžirao dionice brass linije. Pjesmu je, kao i cijeli album, editirao gitarist Sunnysidersa, Luka Banić, a miks i mastering odradio je francuski majstor zvuka Arnaud Bascunana, krajem ožujka u Parizu, u Studiju 180.

“Jedan od najvećih svjetskih blues producenata 60-ih i 70-ih prošlog stoljeća, engleski vitez Mike Vernon, koji je producirao Peter Green’s Fleetwood Mac, Johna Mayalla i Bluesbreakerse, Ten Years After i mnoge druge,  bio je naš gost u studiju i pustili smo mu prvo ovu pjesmu koja je njemu imala dah J.J. Calea” otkrivaju za kraj Sunnysiders.

Sunnysiders čine Antonija Vrgoč Rola (vokal), Boris Hrepić Hrepa (akustična gitara, vokal i usna harmonika), Luka Banić (električna gitara), Tomi Novak (bas i dobro), te Miha Vlah (bubnjevi).

Novi singl “Shake and Shiver” slušajte od petka, 29. rujna, na svim streaming servisima. Sunnysiders pratite putem njihovog Facebooka i Instagrama.