Trenutno pregledavate Porin 2020: Dancing Bearovi izvođači nominirani u 8 kategorija
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Sinoć, 20. veljače, na svečanoj ceremoniji u Matis Absolut Loungeu u Zagrebu napokon smo dočekali proglašenje nominacija za 27. izdanje prestižne glazbene nagrade Porin.

U osam različitih kategorija, nominirano je pet Dancing Bearovih izvođača koji su time ušli u finalni krug ove glazbene nagrade. Kawasaki 3P nominirani su u kategoriji za ‘Najbolji koncertni album’ s izdanjem “25 godina x Teatar & TD” čiju produkciju potpisuju Kawasaki 3P i Ante Prgin Surka, četverostruki CD Box set Daleke obale našao se u kategoriji ‘Najbolji tematsko-povijesni album’ (urednici izdanja: Boba Kovač i Silvije Varga), Zdenka Kovačiček i Remi nominirane su za najbolju vokalnu suradnju s pjesmom “Pozitivan primjerak”, a izdanje “Sve je pod kontrolom?” grupe Kojoti čiju produkciju potpisuje Davor Viduka našlo se u kategoriji za ‘Najbolji album rock glazbe’.

Chui su s albumom “Iz kapetanovog dnevnika” producenta Tonija Starešinića nominirani u čak 4 kategorije – za ‘Album godine’, ‘Najbolji album alternativne glazbe’ te za ‘Najbolje likovno oblikovanje’ autora Dalibora Barića, dok je skladba “Eternautova tema” s navedenog albuma nominirana u kategoriji ‘Najbolje instrumentalne izvedbe (izvan klasične i jazz glazbe)’ u suradnji Chuija i Ink Experiment Dua.

Dobitnici prestižnog kipića bit će poznati na završnoj svečanosti koja će se održati 27. ožujka u riječkom Centru Zamet, nakon što glasačko tijelo u drugom krugu glasanja odabere najbolje od najboljih.

Spomenuta ovogodišnja izdanja Dancing Beara možete nabaviti u Dancing Bear prodavaonicama (u Zagrebu, Splitu i Osijeku) i putem Dancing Bear web shopa na www.dancingbear.hr.

Veliko hvala svima koji su glasali za navedena izdanja i čestitke svim nominiranima od Dancing Bear tima!