Trenutno pregledavate Pink Floyd najavili izlazak izdanja “Animals 2018 Remix” u više različitih formata
  • Kategorija objave:NOVOSTI / Strano

Pink Floyd su najavili izlazak nadolazećeg izdanja “Animals” na Deluxe Gatefold formatu, CD-u, LP-u (s gatefold ilustracijama), Blu-rayju te u digitalnom obliku. Pojedinačne verzije bit će objavljene 16. rujna ove godine, dok će deluxe verzija biti dostupna od 7. listopada. Po prvi puta album će biti dostupan u remasteriranom 5.1. Surround zvuku.

“Animals” je deseti studijski album Pink Floyda koji je originalno objavljen u siječnju 1977. Sniman je u njihovom londonskom studiju Britannia Row Studios tijekom 1976. i početkom 1977., dok je za produkciju bio zaslužan sam bend. Koliko je uspješan album dovoljno govori činjenica da se popeo na drugo mjesto u Ujedinjenom Kraljevstvu i na treće mjesto u SAD-u te se smatra jednim od najboljih izdanja koje je bend ikada isporučio. Album su snimili članovi benda – David Gilmour, Nick Mason, Roger Waters i Richard Wright.

“Animals” je konceptualni album koji se fokusirao na društveno-političke uvjete u Britaniji sredinom sedamdesetih godina te označava stilsku promjenu u odnosu na ranije radove benda. Inspiriran romanom “Životinjska farma” Georgea Orwella, album konceptualno opisuje društveno i moralno propadanje društva, uspoređujući ljudsko stanje sa stanjem životinja. Iako je prošao dug vremenski period od originalnog izlaska albuma “Animals”, sam narativ i danas odjekuje jer naša društvena i ekonomska situacija odražava situaciju tog vremena.

Deluxe Gatefold verzija uključuje LP, CD, audio Blu-ray, audio DVD i bogatu knjižicu koja će sadržavati rijetko viđene fotografije, zajedno s fotografijama uživo i memorabilijama, dok je sam cover albuma redizajniran za ovo izdanje te prilagođen modernom dobu.

Izdanje “Animals 2018 Remix” već sada možete prednaručiti putem Dancing Bearovog web shopa – dancingbear.hr.