Trenutno pregledavate Novi album grupe Gorillaz na prvom mjestu Top-liste prodaje stranih albuma
  • Kategorija objave:NOVOSTI / Strano

“Cracker Island”, osmi studijski album animiranog sastava Gorillaz predvodi ovotjednu Top-listu prodaje stranih izdanja!

Projekt iza kojeg stoji frontmen grupe Blur Damon Albarn i ilustrator Jamie Helwett ostvario je time svoj najbolji prodajni rezultat u Hrvatskoj u gotovo pet godina, dok je ploča “Cracker Island” treći album koji je u tjednu izlaska došao na vodeću poziciju liste najprodavanijih stranih izdanja u 2023. godini, kako prenosi HDU. Vrijedi istaknuti i informaciju kako je “Cracker Island” debitirao i na vodećem mjestu službene liste albuma u Velikoj Britaniji, na kojem su se našli po prvi puta nakon izdanja “Demon Days” objavljenog 2005. godine.

Gorillaz su novi album objavili tri godine nakon hvaljenog izdanja “Song Machine, Season One: Strange Timez” koji je osvojio glazbene kritičare predivnom žanrovskom mješavinom i eksplozijom kreativnosti i sjajnim gostovanjima Roberta Smitha iz The Curea, Becka, Eltona Johna, St. Vincent i drugih.

Album “Cracker Island” dostupan je na LP-u (u više boja) i na CD-u u svim Dancing Bearovim dućanima te na našem webshopu dancingbear.hr.