Trenutno pregledavate Notorno Madonnino izdanje ugledalo svjetlo dana nakon 30 godina
  • Kategorija objave:NOVOSTI / Strano

Madonnin revolucionarni peti studijski album ”Erotica” proslavio je 30. obljetnicu 20. listopada 2022. Objavljen 1992.,  album je debitirao na vrhu ljestvica diljem svijeta i prodan je u više od šest milijuna primjeraka. Za proslavu obljetnice, ograničeno izdanje 12” maxi picture disca s naslovnom pjesmom albuma napokon će ugledati svjetlo dana nakon tri desetljeća odgađanja.

Izvorno planiran za objavljivanje tijekom jeseni 1992., picture disc sadrži obojenu verziju poznate fotografije “sisanja nožnog palca” iz Madonnine knjige Sex, koja je bila objavljena isti tjedan kad i album ”Erotica”. Međutim, picture disc je neočekivano otkazan neposredno prije izlaska jer se smatralo da je slika previše eksplicitna za prodaju u trgovini. Proizvedene kopije odmah su uništene, a samo je nekoliko njih dospjelo u ruke javnosti, što je samo pridonijelo zloglasnoj privlačnosti izdanja.

Sada, nakon 30 godina čekanja, picture disc “Erotica” je dostupan na www.dancingbear.hr te u Dancing Bearovim prodavaonicama ploča u Zagrebu, Splitu i Osijeku.