Trenutno pregledavate ”Nothing But The Blues” Erica Claptona pronađite u Dancing Bearu u nekoliko formata
  • Kategorija objave:NOVOSTI / Strano

Cijeloživotna strast Erica Claptona prema bluesu najsjajnije je zablistala u dokumentarcu ”Nothing But The Blues”. Film koji je emitiran u Americi 1995. i koji je nominiran za nagradu Emmy, zaživio je sada u 4K formatu i spreman je za službenu objavu. Uz najavljeni dokumentarac Reprise Records je objavio i soundtrack s više od sat vremena dosad neobjavljenih live snimki koje su nastale tijekom čuvene turneje kojom je Clapton promovirao ”From The Cradle”, multiplatinasti album koji mu je donio i nagradu Grammy.

Sada je također predstavljen ranije neobjavljen video Claptonove sjajne izvedbe pjesme “Groaning The Blues” s nadolazećih izdanja. Pjesmu je izvorno napisao pjevač i basist Willie Dixon, čiji su radovi pomogli definirati Chicago blues. Gitarist i kolega iz Chicaga, Otis Rush objavio je pjesmu 1957. kao singl za Cobra Records, neovisnu čikašku blues izdavačku kuću. Clapton je snimio ovu verziju u San Franciscu u Fillmoreu u studenom 1994. Pogledajte video na llinku.

Dokumentarac i prateći soundtrack objavljeni su u više formata (Super Deluxe Limited Edition Boxed Set, 2LP, CD, Blu-Ray, DVD i na digitalnim servisima), a Super Deluxe Box Set uključuje dokumentarac na Blu-ray formatu, soundtrack na 2LP I CD izdanju, bonus CD s četiri dodatne pjesme (“Driftin’”, County Jail Blues”, “Kid Man Blues” i “It’s Too Bad” te knjigu i mnoštvo memorabilija, poput litografija i postera, Claptonovog seta žica za gitaru, custom trzalice i bandana maramu.

Dokumentarac koji je napisao i režirao Scooter Weintraub te producirao Martin Scorsese uključuje opširan intervju koji je Scorsese vodio s Claptonom. U njemu Clapton otkriva svoju ljubav prema blues glazbi I ogroman utjecaj koji su na njega ostavili Muddy Waters i B.B. King. Brojni njegovi uzori (Robert Johnson, Howlin’ Wolf, Buddy Guy, T-Bone Walker) pojavljuju se u filmi kroz snimke nastupa, intervjue i fotografije. U srži dokumentarca svakako je Claptonova izvedba blues standarda i manje poznatih blues pjesama. CD format donosi 17 pjesama; dvostruki LP 18, te DVD i Blu-ray svaki 20 pjesama. Dvije koncertne večeri u Fillmoreu (San Francisco, 8. i 9.11.1994.) snimljene su tijekom turneje From The Cradle, a najzanimljiviji trenutci su odabrani za ovo izdanje.

Ova vrhunska izdanja Erica Claptona možete možete pronaći u Dancing Bearovim prodavaonicama ploča i na www.dancingbear.hr.