Trenutno pregledavate Najprodavanija vinilna izdanja Dancing Beara u prvoj polovici 2020.
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Hrvatska diskografska udruga (HDU) objavila je polugodišnju top listu najprodavanijih vinila. U Top 10 najprodavanijih domaćih albuma smjestili su se “Iz kapetanovog dnevnika” grupe Chui, album koji je ove godine zaradio 4 nominacije za prestižnu nagradu Porin, i sjajna obljetnička reizdanja – kompilacija “Bombardiranje New Yorka” koja je na jednom mjestu okupila najbolje od nezavisne rock scene s kraja 80-ih, “Gratis Hits Live” pulskog sastava KUD Idijoti koji je ove godine osvojio Rock&Off Nagradu za životno djelo te “Uspomena (Sve najbolje uživo)” omiljenih dalmatinskih rockera, Daleke obale, koji su luksuznim obljetničkim izdanjima prošle jeseni obilježili 20 godina od objave posljednjeg studijskog albuma “1999-2000”.

Stranu listu polugodišnje prodaje vinila na prvome je mjestu obilježio album “Dark Side Of the Moon” grupe Pink Floyd, na broju dva nalazi se još jedan njihov album, “Division Bell”. Album “Homegrown”, Neila Younga, zauzeo je treće mjesto, a slijede ga Fleetwood Mac, RHCP, Dua Lipa i Ekaterina Velika. Sva izdanja na hrvatsko tržište stavlja upravo Dancing Bear.

Hrvatski radijski urednik i voditelj, Zlatko Turkalj Turki, ovom je prilikom za HDU izjavio: “Jedna od najdražih top lista koje objavljujemo na Drugom programu Hrvatskoga radija u emisiji ‘Svijet diskografije’ upravo je lista najprodavanijih vinila. Naime, kroz te liste najbolje se mogu iščitati najmjerodavniji podaci kako na glazbenu industriju reagiraju pravi istinski obožavatelji glazbe. Tako i ovi najnoviji podaci potvrđuju kako glazba nema rok trajanja i ne postoji podjela na staru i novu već samo na kvalitetnu glazbu. Zanimljivo je 2020. vidjeti kako su na istoj top listi legendarni vinili Pink Floyda “Dark Side Of The Moon” i “Division Bell”, ili recimo Fleetwood Maca “Rumours”, s aktualnim popularnim izvođačima Duom Lipom i Harryjem Stylesom.”

Top-liste Hrvatske diskografske udruge jedine su službene, sveobuhvatne i točne liste prodaje fizičkih izdanja albuma te donose aktualne podatke o prodaji temeljenim na informacijama pristiglim s preko 160 prodajnih mjesta u zemlji te s internetskih prodavaonica diskografskih kuća.

Pogledajte tko se sve našao na ostalim mjestima polugodišnje top liste prodaje domaćih i inozemnih vinila te pronađite sva izdanja na www.dancingbear.hr