Trenutno pregledavate Medijski miljenik James Night prvim autorskim singlom “Silver Lining” vraća sjaj pop glazbi
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Početak 2023. godine Dancing Bear Records obilježio je predstavljanjem novih suradnji s mladim i talentiranim hrvatskim glazbenim potencijalima, među kojima se sada i službeno uvrstio Leonardo Šajin, mnogima poznat pod pseudonimom James Night. Već se u očima javnosti istaknuo putem svojih kanala na društvenim mrežama, pretežito na TikToku, gdje objavljuje zanimljive glazbene videe. Veliku prekretnicu u njegovoj karijeri potaknulo je objavljivanje prepjeva popularnih hrvatskih i regionalnih pjesama na engleski jezik, čime je zadobio i veliku medijsku pozornost. 

Od najpopularnijih Jamesovih prepjeva izdvajamo “Bolje biti pijan nego star” Plavog Orkestra i “Devojka sa čardaš nogama” Đorđa Balaševića, s gotovo 700 tisuća pregleda, te “Zenica Blues” Zabranjenog pušenja“Cesarica” Olivera Dragojevića, “Tišina” Bajage i mnoge druge.

James se trenutno ponosi s više od 20 tisuća pratitelja na TikToku te 250 tisuća lajkova na popularnoj video platformi, dok ga na Instagramu vjerno prati 4 i pol tisuće ljudi.

Osim genijalnih prepjeva pjesama brojnih hrvatskih i regionalnih zvijezda koje su i same proslijedile njegove obrade putem svojih kanala, James radi i autorsku glazbu. Njegov golemi glazbeni talent, kao i osvježavajuća originalnost te otvorenost već su sada istaknuli ovog mladog vinkovačkog slavuja među mnogobrojnim novim glazbenim imenima, što dokazuje i novi singl “Silver Lining” svojom zaraznom melodijom i snažnim vokalima, objavljen 3. ožujka pod okriljem Dancing Beara.

“Dok je melodija poprilično energična i vesela, pjesma je tekstualno pomalo drska. ‘Silver Lining’ opisuje igranje igara na sreću u kasinu – ali sam, umjesto izgubljenog novčanog iznosa, stavio svoje srce kao ulog te i njega izgubio. Nakon što sam srce izgubio jedino preostalo što sam imao je um, stoga sam i njega uložio i na kraju ostao bez ičega“, izjavio je James o singlu.

Glazbu, tekst i aranžman singla potpisuje sam James, zbog čega “Silver Lining” daje pravi uvid u nadolazeći album. Svu autorsku glazbu mladi glazbenik bazira na svojim izuzetno bliskim i inspirativnim životnim iskustvima u electro synth pop ruhu. Spot, kojeg je James također u potpunosti samostalno realizirao, inspiriran je hvaljenim filmom “Everything Everywhere All At Once” te je dubinski isprepleten simbolikom i metaforama.

“Za sada mi se sviđa ritam rada i jedva čekam pokazati sebe prvenstveno u svjetlu umjetnika sa svojim originalnim pjesmama“, zaključio je James Night, dajući uvid u novo poglavlje svoje karijere u koje je ušao s Dancing Bearom. Ova darovita zvijezda će zbog svoje autentičnosti i vibrantnosti zasigurno u rekordnom roku zavladati mnogobrojnim playlistama te radijskim eterom.

VIŠE O JAMESU NIGHTU:

Izuzetno talentirani mladić iz Vinkovaca, Leonardo Šajin, već je sa šest godina po sluhu naučio svirati klavir, a svoje je znanje usavršio odlaskom u glazbenu školu te pjevanjem u zborovima. Nakon završene gimnazije, upisao je fakultet na kojem je engleski studirao – puna dva dana. Ljubav prema glazbi bila je jača.

Prije nešto više od godinu dana, samostalno je objavio svoj prvi album “Weatherman” na kojemu su sudjelovali brojni suradnici iz cijelog svijeta. Uz razne uspjehe albuma prvijenca, pjesma “Head In The Clouds” našla je svoje mjesto u programu preko 50 radio stanica širom Europe.

U ranim je godinama već organizirao brojne humanitarne akcije u Vukovarsko-srijemskoj županiji, uključujući pomoć sigurnim kućama za žene, pomoć dječjim domovima, rad s djecom s potrebnim potrebama itd., zbog čega je 2011. godine dobio nagradu Luka Ritz za promicanje nenasilja i nulte tolerancije prema nasilju.

Dobitnik je nagrade Ministarstva kulture i medija za rad ne temu Fride Kahlo, za što je dobio i državnu nagradu vizualnih umjetnosti LIK. Kao pjesnik sudjelovao je i na Goranovom proljeću te literarnom natjecanju Po(e)zitiva s pjesmom “THX 1138” koja je potom i uvrštena u godišnju zbirku poezije Poezitiva te objavljena u godišnjaku Matice HrvatskeVinkovci 2014. godine.

Prije nego što se odlučio upustiti u autorske vode, James Night pisao je tekstove i aranžmane za strane glazbenike, režirao im spotove te radio animacije i vizuale. Bavio se i režijom, a za režiju spota “Godišnji“ grupe Pocket Palma, za koji je bio 2020. godine nominiran za Porin u kategoriji najboljeg video broja. Unatoč svemu nabrojanom, te neskrivenom talentu i brojnim vještinama, Leonardo Šajin se definitivno pronašao u glazbi kao James Night.

Singl “Silver Lining” pronađite na svim streaming servisima. Jamesa Nighta pratite na službenom TikTokFacebook i Instagram profilu.