Trenutno pregledavate KUD Idijoti preuzeli priznanje za životno djelo – Chui Jazz&Off izvođač godine
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

U četvrtak, 30. siječnja u zagrebačkoj Tvornici kulture, po drugi put održala se dodjela Nezavisne glazbene novinarske nagrade Rock&Off, a među nagrađenim glazbenicima koji su svojim marljivim radom obilježili hrvatsku rock&off glazbenu scenu tijekom 2019. godine našao se eksperimentalni sastav Chui koji je ovime potvrdio status jednog od naintrigantnijih sastava u Hrvatskoj posljednjih godina. Nakon što je poharao vrhove godišnjih lista najboljih izdanja, njihov hvaljeni album “Iz kapetanovog dnevnika” napokon je stigao i na vinilu te je predstavljen na nedavno održanoj velikoj koncertnoj promociji, 25. siječnja, u zagrebačkom klubu Boogaloo.

rhdr

Stručni žiri sastavljen od 77 novinara iz preko 40 medija donio je svoj sud. Izvođači su slavili u 10 kategorija. Grupa Chui proglašena je Jazz&Off izvođačem godine, a Dancing Bear kao diskografska kuća ovih sjajnih glazbenika ima dvostruki razlog biti ponosan. KUD Idijoti su ovogodišnji dobitnici Rock&Off nagrade za životno djelo, kojom se pulskim punkerima konačno prepoznaje značaj i mjesto koje im na domaćoj rock i punk sceni pripada. Nagradu su preuzeli Diego Bosusco – Ptica i Nenad Marjanović – Dr. Fric, dok su u ime Branka Črnca – Tuste nagradu preuzeli sin Ivan i kćer Maja Črnac, a prava glazbena poslastica bile su prigodne izvedbe pjesama KUD-a Idijoti “Ja sjećam se“ i “Za tebe“ zbora J.R. Augusta.

Osnovan prije gotovo 40 godina, legendarni pulski sastav KUD Idijoti svojom glazbenom ostavštinom ostavio je neizbrisiv trag na glazbenoj sceni. Nedavno objavljeno Dancing Bearovo reizdanje sjajnog koncertnog albuma KUD Idijoti “Gratis Hits Live!” na CD-u i dvostrukom LP-u, čija je prva naklada rasprodana u rekordnom roku, kao i sjajan dokumentarni film “Tusta” autora Andreja Korovljeva i objavljena knjiga Nenada Marjanovića dr. Frica “Život s Idi(j)otima”, potvrda su da je ova nagrada otišla u ruke sastavu koji je svojim djelovanjem prerastao pojam benda i postao simbol generacije.

Albume “Gratis Hits Live!” KUD-a Idijoti i “Iz kapetanovog dnevnika” grupe Chui možete pronaći u Dancing Bear dućanima, na www.dancingbear.hr i u svim bolje opremljenim prodavaonicama ploča.