Jedan korak uvijek ispred! Kawasaki 3p suradnja s Madonnom – ni da ni ne

Vjerovali ili da.. od nedjelje ujutro jedna od top tema na društvenim mrežama su fotomontaže zajedničkih fotki Kawasaki 3p-a i Madonne koja je u subotu u Tel Avivu nastupila na Euroviziji i oborila gledatelje, a i sve prisutne, svojom out of tune izvedbom mega hita ‘Like A Prayer’, ali i novim imidžem kojeg mijenja pri izlasku svakog novog albuma. Ali, više od svega fanove K3p-a kao i sam bend oborila je činjenica da je kraljica popa i ikona stila ”posudila” stage imidž upravo od njih.
Madonna čiji se prodani albumi broje u preko 300 milijuna primjeraka za potrebe svog novog izdanja ‘Madame X’ odabrala povez za preko oka koji na sebi ima ušiven znak X. I, to izgleda super, ali još bolje izgleda kada ga nosi Toni Babarović Babke gitarist punk ska rock alter benda koji također za stage imidž nosi, i to od 2016. godine i albuma ‘Goli zbog pasa’, identičan takav.

No, osim poveza Madonna i K3p imaju još jednu zajedničku poveznicu, a koja je, također, prvobitno izašla iz idejnog stožera benda i to tamo još 2007. godine i hit-albuma ‘Idu Bugari’. Naime, plesači koji okružuju Madonnu na glavi imaju gas maske – baš kao što ih je tih godina imao i K3p.

Namjerno ili slučajno? Ne znamo. Znate i sami da u ovo doba Interneta je moguće sve pa i to da tim zadužen za modni izričaj Madonne švrlja njegovim bespućima i traži nove ideje pa je tako nabasao na Kawasaki 3p bend koji nije prodao preko 300 milijuna primjeraka albuma, ali kojeg oduvijek krasi originalnost, osebujnost i promišljanje kako bend mora izgledati i zvučati na pozornici.
Još prije 26 godina, od samih početaka K3p-a, njihov je smisao za humor urnebesan i oni su uvijek jedan korak ispred svog vremena.

Na sve to, sjetimo se i 2003. godine i njihovog nastupa na Dori kojeg se i dan danas mnogi – i fanovi, a i oni koji nemaju veze s bendom – (ne)rado sjećaju. Na tadašnjoj puritanskoj Dori koja se prikazuje na javnoj televiziji odjednom iskaču oni u bademantilima i jednodijelnim gaćama. Hrvatska nacija je bila podijeljena; dok su jedni bili fascinirani tom dozom drskosti,  humorom i sjajnom energijom  što je na takvoj manifestaciji, a i na javnoj televiziji, do tada bilo neviđeno, drugi su ostali zgroženi takvim nastupom uz veliku bojazan da bi nas ‘takvi likovi’ mogli predstavljati na Euroviziji.
Naravno, mogućnost da pobijede i odu na Euroviziju u našoj je zemlji bilo tada, a i danas je, nemoguće. Međutim, godinu kasnije grupa Lordi iz Finske sa ”strašnim maskama” na glavi i sa žestokim hard rockom ne samo da odlaze na Euroviziju nego i pobjeđuju. A, mogli su to samo malo ranije biti Kawasaki 3p i tako prezentirati Hrvatsku kao otvorenu, modernu zemlju sa sjajnim smislom za humor.

A, sad imamo situaciju da je Kawasaki 3P i veliki korak ispred uvijek inovativne i posebne Madonne …. I, na neki način su i završili na Euroviziji

Dvadeset i peti rođendan Kawasaki 3p su proslavili objavljivanjem live CD/DVD izdanja ”25 godina x Teatra &TD”.
Grupa
koja s punim pravom slovi za jednu od najautentičnijih na domaćoj i regionalnog glazbenoj sceni prošle je godine povodom rođendana u zagrebačkom kazalištu Teatar &td održala koncert tijekom dvije uzastopne večeri. Iz kazališne dvorane maknuta su sjedala pa su brojni fanovi mogli nesmetano uživati na moćnim koncertim K3p-a, onako kako samo oni to znaju.

Obje koncertne večeri pretočene su u obljetnički live CD/DVD koji je u petak 17. svibnja objavio Dancing Bear, izdavačka kuća s kojom K3p surađuje od prvog, istoimenog albuma odnosno od 2003. godine.

Promocija izdanja održana je u subotu 18.5. u vrtu zagrebačkog kluba Route 66. Na promociju kojom je vladala sjajna atmosfera i koja se kasnije pretvorila u pravi K3p tulum  odazvao se priličan broj fanova, kolega iz medija i suradnika koji su pomogli u nastajanju prvo koncerata, a zatim i live izdanja.
Dečki su održali govor zahvale, nakon čega se okupljenima obratio glazbeni kritičar i novinar Hrvoje Horvat koji je pričao o K3p-u kao koncertnoj aktrakciji i kao o jednom od najboljih bendova na ovim prostorima, a Dancing Bear im je dodijelio plaketu za dugogodišnji rad i zajedničku suradnju te im poželio dug, uspješan i lijep nastavak puta u glazbenim vodama, a uz prepoznatljivi zvuk K3p truba u rukama Stipe Mađora, Igora Pavlice i Luke Dominika najavljena je premijerna projekcija videa na velikom platnu koji su za ovaj događaj osigurale tvrtke PaLiGasi i  Kupole – bolje od šatora. Za veselo druženje i dobru atmosferu zadužen je bio sponzor Jack Daniel’s

Za grafičko oblikovanja izdanja zadužen je bio Darko Kujundžić, miks i mastering  potpisuju zajedno Ante Prgin Surka i Kawasaki 3p dok je basist benda Mario Borščak potpisao režiju i montažu.

Netom prije objave izdanja ”25 godina x Teatar &TD’, K3p su izbacili akustičnu, live verziju njihovog velikog underhita ‘Snifa san glu’, što je sveukupno drugi video izvučen iz još vrućeg live-a, prvi je bio legendarni ‘Mupov-ska’

’25 godina x Teatar &TD’ DVD/CD webshop: http://www.dancingbear.hr/hr/shop/kawasaki-3p-25-godina-x-teatar-td-cd-dvd/

K3p Deezer streaming: https://www.deezer.com/us/album/97870812