You are currently viewing Ed Sheeran imenovan izvođačem desetljeća u Ujedinjenom Kraljevstvu
  • Post category:News / Strano

Još jedan nevjerojatan uspjeh megapopularnog britanskog glazbenika, Eda Sheerana, ponovno je potvrđen! Britanski Official Charts Company jučer ga je okrunio velikim priznanjem – izvođačem desetljeća u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Kantautor iz Suffolka koji se tijekom godina etablirao u globalnu superzvijezdu, također je i dobitnik posebne nagrade ‘Official Chart Record Breaker Award’ za izvanredna postignuća. Ima najviše prvih mjesta na ljestvicama najboljih singlova i albuma između 2010. i 2019. (12 puta na prvom mjestu) te je proveo i najdulji period na prvom mjestu iste ljestvice u ovom desetljeću (čak 79 tjedana).

Ed je dosad treći dobitnik prestižne nagrade ‘Official Record Breaker Award’, a prethodni dosadašnji dobitnici su Justin Bieber i Sir Paul McCartney, što dodatno pojašnjava značaj ovakvog postignuća.

“Hvala svima koji su me podržavali tijekom posljednjih 10 godina” poručio je Ed za Official Charts te nadodao: “Naročito mojim nevjerojatnim fanovima. Ovo je za idućih 10!!”. Posljednji studijski album Eda Sheerana “No.6 Collaborations Project”, objavljen je u srpnju ove godine te je nedavno i nominiran za nagradu Grammy u kategoriji za najbolji vokalni pop album.

Na spomenutom albumu našao se i singl “South of the Border”, koji je već osvojio sve top liste, dok je sam album iznjedrio još nekoliko broj jedan singlova: “I Don’t Care” feat. Justin Bieber; “Beautiful People” feat. Khalid; i “Take Me Back To London” feat. Stormzy, koja su na Sheeranovom domaćem terenu u Velikoj Britaniji zajednički držala poziciju na vrhu ljestvice čak 14 tjedana zaredom. Album je jednako popularan i među našom publikom pa se tako nekoliko tjedana zaredom našao na prvom mjestu najprodavanijih stranih izdanja prema službenoj top listi Hrvatske diskografske udruge te se nalazi u samom vrhu najslušanijih stranih singlova u Hrvatskoj.

Eda Sheerana slušajte na službenom YouTube kanalu i Deezer profilu, a njegova fizička izdanja i majice potražite u Dancing Bear dućanima i na našem webshopu.