Trenutno pregledavate Ed Sheeran najavio najiskreniji album svoje karijere “-“
Ed Sheeran, foto: Annie Leibovitz
  • Kategorija objave:NOVOSTI / Strano

Strahovito talentiran britanski pjevač i kantautor Ed Sheeran već gotovo dva desetljeća oduševljava svojim nježnim, ali moćnim vokalom te snažnim i nadahnjujućim tekstovima koji su oborili milijune srca slušatelja diljem svijeta. Popularni glazbeni genije odlučio nas je očarati novim albumom “-” (Subtract), kojeg objavljuje 5. svibnja ove godine. Ovo je posljednji album njegove “matematičke” ere koja traje od prvijenca “+” iz 2011. godine.

Ed Sheeran se u novom albumu predstavlja u najranjivijem i najiskrenijem obliku do sada, inspiriran osobnim iskustvima te osjećajima tuge, ali i nade:

“Radio sam na Subtractu puno desetljeće, pokušavajući isklesati savršeni akustični album, pišući i snimajući stotine pjesama s jasnom vizijom onoga što sam mislio da bi trebao biti. Zatim je niz događaja početkom 2022. promijenio moj život, moje mentalno zdravlje te na kraju i način na koji sam gledao glazbu i umjetnost.”

Mladu pop zvijezdu u veljači 2022. godine zadesilo je nekoliko tragedija. U roku od samo mjesec dana, njegovoj trudnoj ženi dijagnosticiran je tumor, njegov najbolji prijatelj Jamal Edwards iznenadno je preminuo te je prolazio javnu pravnu borbu za svoj kantautorski integritet i karijeru. Album “-” rezultat je Sheeranova pomicanja granica svojeg kantautorstva, dok isporučuje najdublje tekstove u svojoj karijeri:

“Pisanje pjesama je moja terapija. Pomaže mi da shvatim svoje osjećaje. U nešto više od tjedan dana, zamijenio sam desetljeće rada svojim najdubljim i najmračnijim mislima.”

Iako su pjesme i proces pisanja poprimili potpuno novo značenje i smjer nakon niza teških događaja, Edova snažna želja da napravi glazbu utemeljenu na njegovoj ljubavi prema pjevanju i kantautorstvu ostala je nepromijenjena. Daroviti glazbenik istaknuo je kako je ovo prvi album kojeg ne radi s ciljem da se svidi njegovim obožavateljima, nego da vjerno prenese događaje i osjećaje njegovog odraslog života.

Ed Sheeran, Subtract

Na novom albumu, udruživši snage s Aaronom Dessnerom, priprema ukupno četrnaest novih pjesama:

1. Boat
2. Salt Water
3. Eyes Closed
4. Life Goes On
5. Dusty
6. End Of Youth
7. Colourblind
8. Curtains
9. Borderline
10. Spark
11. Vega
12. Sycamore
13. No Strings
14. The Hills of Aberfeldy

Osim novog albuma, Ed Sheeran najavio je i europsku turneju. Neki od gradova koje će posjetiti su London, Pariz i Dublin.

“-” nepobitno dokazuje da je Sheeran i dalje jedan od najdarovitijih kantautora svoje generacije. On je umjetnik koji prenosi vlastita iskustva kako bi obožavatelji pronašli utjehu, nadu i pripadnost.

Za više informacija, zapratite Eda Sheerana na njegovom službenom Instagramu i Facebooku. Album “-” spremite putem presave linka. Uskoro će biti dostupan za preorder na Dancing Bearovom web shopu.