Trenutno pregledavate Dalmatino pogađaju ravno u dušu novim singlom “Fala Bogu, Sritna Zvizdo”
Dalmatino, foto: #photobydadodeva
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Genijalni splitski pop sastav Dalmatino bez obzira na iznimno bogati koncertni raspored diljem Lijepe naše, ali i šire, mislili su na svoje obožavatelje te pripremili novi singl “Fala Bogu, Sritna Zvizdo” koji, baš kao i svi prethodni, izlazi pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear.

“’Fala Bogu, Sritna Zvizdo’ prožeta je ljubavlju i iskreno možemo reći da smo u nju zaista unijeli svoju dušu. Dodatno nas je inspirirala upravo naša publika koja je iz koncerta u koncert pjevala u glas s nama i davala nam svoje iskrene emocije i neizmjernu zadivljujuću energiju”, o novom singlu izjavili su Dalmatino te dodali: “Također nam je bilo iznimno važno da pjesma izađe baš na blagdan svetog Ante kako bismo na najljepši način obilježili taj važan dan”.

Predivna romantično naslovljena balada “Fala Bogu, Sritna Zvizdo” osvojit će vas na prvu i izazvati  lavinu emocija. Glazbu i tekst pjesme potpisuje Ivo Jagnjić, a uz njega su za aranžman zaslužni Zdravko Sunara te Ante Gašpardi. Pjesma je snimljena u studiju Deva, kod Dade Marušića koji potpisuje režiju te je snimio i prateći video  spot. Asistent snimanja je Marin Marušić, a za kolor korekciju se pobrinula Matea Marušić.

Spot novopečenog hita prati priču dvoje mladenaca tijekom njihovog najsretnijeg dana prema vječnom zajedničkom životu. U ulozi sretnog para našli su se Tea Tulić te Marko Čubelić. Gajde, iza kojih stoji Stjepan Večković iz ansambla Lado, (gostovao je na koncertu u zagrebačkoj Areni) te pjesmi daju posebno, svečano ozračje dok je salon Glamour Sposa Vjenčanice Split osigurao prekrasnu vjenčanicu, a Maja Bat-Bojčić vjenčani buket te pružila organizacijsku pomoć.

Nova pjesma došla je gotovo točno dvije godine nakon hita “Refužo” koji je i danas odlično zastupljen u eteru, proveo maksimalnih 52 tjedna na prestižnoj radijskoj listi HR Top 40 te ostvario gotovo 7 i pol milijuna pregleda na YouTubeu i 600 tisuća streamova na Spotifyju. Prethodni hitovi Dalmatina smatraju se klasicima hrvatske pop glazbe pa hit “Ditelina s četri lista” s legendarnim Oliverom Dragojevićem broji više od 2 milijuna streamova na Spotifyju, a vrlo blizu ga prati njihov i dalje aktualan singl “Dajem ti rič” čiji se broj streamova bliži 2 milijuna.

Osim velike popularnosti na radijima i streaming servisima, singl “Dajem ti rič” postao je himna zaljubljenih te je učestalo prva pjesma mladenaca na svadbama, što će “Fala Bogu, Sritna Zvizdo” nedvojbeno nastaviti.

S novim fenomenalnim singlom “Fala Bogu, Sritna Zvizdo” grupa Dalmatino nastavlja stvarati iskrenu i prekrasnu glazbu koja dira dušu svih njezinih slušatelja što će zasigurno prepoznati njihova vjerna i brojna publika, ali i brojni urednici.

“Fala Bogu, Sritna Zvizdo” slušajte na svim streaming servisima. Za više informacija, Alena Vitasovića pratite na njegovom službenom Facebook i Instagram profilu.