Trenutno pregledavate Dalmatino, fenomen domaće glazbene scene, predstavlja spektakularnu live verziju svog najvećeg hita “Dajem ti rič
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Splitski glazbeni fenomen i najpopularniji hrvatski pop sastav 21. stoljeća, grupa Dalmatino, predstavlja live verziju jednog od svojih najvećih hitova. Pjesma “Dajem ti rič” sada je objavljena u obliku prvog live singla Dalmatina, čime je ovaj svevremenski hit dobio jednu novu dimenziju.

Veliki značaj i popularnost pjesme “Dajem ti rič” potvrđuje i činjenica da je riječ o klasiku koji mnogima znači puno više od glazbe. Naime, upravo nju brojni mladenci godinama biraju za svoj prvi ples, čime obilježavaju svoje najposebnije trenutke u životu.

Bend je ovu live verziju izveo na rasprodanom koncertu u splitskoj dvorani Gripe na kojem su pred gotovo sedam tisuća odanih fanova ispunili svoj dječački san te održali dosad najvažniji koncert svoje karijere.

Upravo je spektakularni koncert na Gripama kao jedan od njihovih koncertnih trenutaka za pamćenje, diskografska kuća Dancing Bear zabilježila zvukom i slikom i time najavila izlazak koncertnog izdanja grupe Dalmatino. Koncert karijere, kako ga dečki iz Dalmatina vole nazivati, zaista je zabilježio opipljivu ljubav između publike i ovog megapopularnog domaćeg sastava.

U dva desetljeća djelovanja grupa Dalmatino uistinu je stekla status fenomena domaće glazbene scene. To između ostalog potvrđuju i njihove ogromne brojke slušanosti na streaming servisima među hrvatskim slušateljima koji su ovaj dalmatinski sastav u nekim od narednih mjeseci slušali primjerice više od Red Hot Chili Peppersa i Eda Sheerana.

Također, svaki djelić opusa grupe Dalmatino izvanredan je primjer glazbenog stvaralaštva, a nakon platinastih tiraža albuma i koncertnih nastupa diljem svijeta ovaj sastav osigurao si je status pop zvijezda. Tijekom posljednjih godinu dana zaredali su diskografske uspjehe posljednjim hitom ”Refužo”, koji im je priskrbio i titulu najstreamanijeg singla 2021., a pravi procvat doživjeli su na koncertnim pozornicama. Nakon fenomenalnog uspjeha s tri rasprodane večeri u Lisinskom, prepunih Gripa u Splitu gdje su nastupili pred gotovo 7.000 ljudi i burnog rasporeda ljetne turneje, godinu će završiti spektakularnim nastupom u Areni Zagreb, 21. prosinca.

Za više informacija, Dalmatino pratite na njihovom službenom Facebooku i Instagramu, a novi singl “Dajem ti rič (Live 2022)” slušajte na linku.

Albume Dalmatina pronađi u svim Dancing Bearovim dućanima i putem web shopa – dancingbear.hr.