Trenutno pregledavate Daleka obala: Sad nam, više nego ikada, treba malo više nježnosti, razumijevanja i ljubavi
Daleka obala, foto: Doringo Photography
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Nakon radijskih hitova ”Lipi dani”, ”Od tebe ća”, ”U reggaeu je spas”, ”Cvijet” i ”Rođendan, Božić i Nova godina” kojima se rasplamsala ljubav između Daleke obale i njezinih obožavatelja, stiže nam pjesma ”Kao sad” na koju će pasti svi, čak i oni dosad imuni na ljubavne pjesme. Jer svatko ima barem jednu najdražu i najljepšu ljubavnu pjesmu koja je obilježila poseban trenutak, neko razdoblje života čarobnim ritmom, melodijom koja začini romantične večeri ili samo podsjeti na dragu osobu. Ljubav pokreće naše živote, a glazba to izražava na najljepši način. Sanjiva i čarobna atmosfera ove romantične balade stigla je u savršenom trenutku u obliku čestitke upućene svim ženama, njihovim vječnim inspiracijama, s ciljem da svaki poseban trenutak učini još posebnijim.

Pjesma je dugi niz godina čekala svoj trenutak sprem(lje)na u pjesmarici basista Borisa Hrepića, a kako nam Daleka obala otkriva – pravi trenutak da zasja je upravo SAD.

”Svima nam ovih dana treba malo više nježnosti, razumijevanja i ljubavi. ‘Kao sad’ je pjesma o najnježnijim i najromantičnijim trenucima ljubavi, onim trenucima kad se ljubav tek rađa, poput pupoljka koji se pretvara u cvijet. Kada nam je jedina želja da nas ništa ne razdvoji od tog trenutka. Kao sad.“

Da je ovo poseban trenutak za Daleku obalu govori i činjenica da su ovo proljeće pred omiljenim dalmatinskim rock sastavom dva spektakularna koncerta – 23. travnja u zagrebačkom Domu sportova i 30. travnja na splitskim Gripama. Na njihov povratak na scenu čekalo se 18 godina. stoga ne čudi da je njihov povratak na radijske postaje i koncertne pozornice dočekan s oduševljenjem. Bend obožavateljima garantira večer za pamćenje, a uz nezaboravne i svevremenske hitove s početka karijere, na setlisti najavljenih koncerata naći će se i najnoviji uradak koji od danas možete pronaći na svim streaming servisima.

Glazbu i tekst pjesme ”Kao sad” potpisuje Boris Hrepić, za aranžman uz Borisa Hrepića zaslužni su članovi Daleke obale; Zoran Ukić, Jadran Vušković i Jakša Jordes te producent Leo Anđelković, dok su im se na pratećim vokalima pridružili posebni gosti – Antonija Vrgoč – Rola i Neno Belan.

Radi se o šestom singlu kojeg je Daleka obala nakon senzacionalnog povratka na scenu objavila za svoju matičnu diskografsku kuću Dancing Bear koja ih vjerno prati više od dvadeset godina. Objavu pjesme upotpunio je fantastičan redateljski uradak Dinka Čvorića – Doringa koji je na najljepši mogući način dočarao sanjivu i čarobnu atmosferu ove romantične pjesme.

“Velika je privilegija raditi spot za legende glazbene scene i prilika da se u samo par minuta sažmu avanture iz njihove karijere. Odlučio sam se na kolaž situacija i lokacija zamišljajući gdje su oni to sve mogli biti u nadrealnim i sanjivim okruženjima, jednako kao što i oni publiku odvode na ista ta mjesta u svojim pjesmama.”, izjavio je Dinko Čvorić – Doringo.

***

Najavljeni koncerti Daleke obale u Domu sportova i dvorani Gripe limitiranog su kapaciteta, sukladno mjerama i preporukama HZJZ i stožera Civilne zaštite RH, a ulaznice za ova događanja u pretprodaji su putem sustava Eventim te u Dancing Bearovim prodavaonicama.

***
Za više informacija, zapratite Facebook i Instagram profil Daleke obale.
Daleku obalu slušajte na svim streaming servisima.