Trenutno pregledavate Daleka obala s pjesmom “Rođendan, Božić i Nova godina” među Top 40 najemitiranijih singlova u hrvatskom radijskom eteru
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Daleka obala s aktualnim sjajnim novitetom “Rođendan, Božić i Nova godina”, koji nas podsjeća da se radujemo životu i budemo zahvalni baš kao da je svaki dan rođendan, Božić ili Nova godina, smjestila se na listi HR Top 40, među najemitiranijim singlovima u domaćem radijskom eteru.

Lista HR 40 je top lista Hrvatske diskografske udruge, odnosno jedina službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne i lokalne postaje.

Oduševljenje činjenicom da je publika tako brzo prepoznala novu pjesmu “Rođendan, Božić i Nova godina”, koja se nedugo nakon službenog izlaska plasirala na  ljestvici HR Top 40 ne skriva Zoran Ukić, autor teksta i glazbe novoga singla te bubnjar grupe Daleka obala.

“Na rođendan često rezimiramo vrijeme koje je prošlo i razmišljamo što nas čeka u budućnosti. Tako sam i ja na svoj rođendan, prije nekoliko godina, napisao pjesmu “Rođendan, Božić i Nova godina”. U toj iskrenoj, intimnoj minijaturi rekao sam sebi kako ću biti zahvalan na svemu i živjeti svaki dan puna srca, kao da mi je rođendan, Božić i Nova godina. To sam odsvirao na akustičnoj gitari i pohranio u svoje snimke.  Ponekad bih pjesmu poslušao, ali bih redovito zaključio kako je prejednostavna za bend, a opet preosobna  da bih se od nje rastao dajući je nekom drugom glazbeniku.”

Tako je bilo sve do prije nekoliko mjeseci kad su je na jednom našem neobveznom druženju u mom glazbenom atelieru poslušali Jadran i Hrepa.  Hrepa je spremno odradio bas-dionice, a Jadran dodao izvrstan uvod u prepoznatljivoj maniri Daleke obale. Kad ju je Jakša otpjevao više nije bilo nikakve dileme – odlučili smo je izdati kao singl i uvrstiti  među pjesme  našeg novog albuma koji je u pripremi” poručuje Zoran Ukić.

Aranžman pjesme “Rođendan, Božić i Nova godina” potpisuju Zoran Ukić, Boris Hrepić, Jadran Vušković, Jakša Jordes, Vedran Križan i Leo Anđelković. Za originalan animirani video spot koji donosi svježinu u konceptu zaslužan je Dean Dvornik, koji je video uradak osmislio i napravio u Sjedinjenim Američkim Državama.

Za više informacija, zapratite Facebook i Instagram profil Daleke obale. Novi singl  “Rođendan, Božić i Nova godina” pronađite na svim streaming servisima.