Trenutno pregledavate Daleka obala s novom pjesmom “Kao sad” među Top 40 najemitiranijih singlova u domaćem eteru
foto: Doringo Photography
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Daleka obala nastavlja osvajati slušatelje s najnovijim singlom “Kao sad” koji se smjestio kao novi ulaz među Top 40 najemitiranijih singlova u hrvatskom radijskom eteru, na Top 40 listi.

Nakon radijskih hitova ”Lipi dani”, ”Od tebe ća”, ”U reggaeu je spas”, ”Cvijet” i ”Rođendan, Božić i Nova godina”, radijski eter tako je postao bogat za još jednu sjajnu pjesmu omiljenog dalmatinskog rock sastava koji nastavlja pomicati granice u svom uvijek posebnom stilu.

Lista HR 40 je top lista Hrvatske diskografske udruge, odnosno jedina službena, točna i sveobuhvatna lista radijskog emitiranja domaće glazbe koja pokriva najveće nacionalne, regionalne i lokalne postaje.

Naime, romantična balada “Kao sad” ispunjena sanjivom i čarobnom atmosferom, dugi niz godina čekala je svoj trenutak spremljena u pjesmarici basista Borisa Hrepića, a sada je došao pravi trenutak da napokon zasja i osvoji sve, pa čak i one koji su dosad imuni na ljubavne pjesme. Riječ je o šestom singlu kojeg je Daleka obala nakon senzacionalnog povratka na scenu objavila za svoju matičnu diskografsku kuću Dancing Bear.

Činjenica da je publika tako brzo prepoznala novu pjesmu “Kao sad”, koja se netom nakon službenog izlaska plasirala na 32. mjestu ljestvice HR Top 40, usrećila je čitav bend, a komentar na ovaj uspjeh ovoga puta stiže od Borisa Hrepića Hrepe, koji je ujedno autor teksta i glazbe novog singla.

“Vijest da je naš najnoviji singl ‘Kao sad’ ušao u renomiranu Hr Top 40 ljestvicu nas je ugodno zatekao u jednom lijepom trenutku. Naš je producent Leo Anđelković upravo završio miksanje našeg povratničkog albuma i mi smo u fazi finalnog preslušavanja. To je jedan, u svijetu glazbenih kreativaca, specijalan i u neku ruku uzvišen moment. Svu smo svoju energiju slili u te pjesme i zadovoljno ih se spremamo predati slušateljima. Slobodno možemo reći da smo jako ponosni na njega i da u ovim turbulentnim vremenima uspijevamo pjesmama poslati poruke pozitivne vibracije. Evo upravo je ulazak još jedne od naših pjesama na ovu listu pokazatelj da smo na dobrom putu. Ponovno i ovom prigodom pozivamo sve one željne dobrih starih vibri da nam se pridruže u Domu sportova 23.4. i na splitskim Gripama 30.4. da zajedno zapjevamo i naše stare i ove nove pjesme.” poručuje Hrepa.

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Boris Hrepić, dok su za aranžman, uz Borisa Hrepića, zaslužni preostali članovi Daleke obale (Zoran Ukić, Jadran Vušković i Jakša Jordes) te producent Leo Anđelković, dok su im se na pratećim vokalima pridružili posebni gosti – Antonija Vrgoč – Rola i Neno Belan.

Podsjećamo kako Daleku obalu ovog proljeća čekaju dva spektakularna koncerta – 23. travnja u zagrebačkom Domu sportova i 30. travnja na splitskim Gripama. Na njihov povratak na scenu čekalo se 18 godina, stoga ne čudi da je njihov povratak na radijske postaje i koncertne pozornice dočekan s oduševljenjem. Bend obožavateljima garantira večer za pamćenje, a uz nezaboravne i svevremenske hitove s početka karijere, na setlisti najavljenih koncerata naći će se i najnoviji uradak “Kao sad” koji možete slušati na svim streaming servisima.

Ulaznice za ova događanja u pretprodaji su putem sustava Eventim te u Dancing Bearovim prodavaonicama.

Za više informacija, zapratite Facebook i Instagram profil Daleke obale. Daleku obalu slušajte na svim streaming servisima.  Novi singl “Kao sad” preuzmite na linku.