Trenutno pregledavate Daleka obala predstavlja čaroban šumski svijet novim sanjivim spotom za singl “Wonderland”
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Uđite u čaroban svijet Daleke obale s novim sanjivim spotom za singl “Wonderland”! Neodoljiv singl s albuma “Kao Sad”, koji je ovogodišnji dobitnik prestižne nagrade Porin za rock album godine, dobiva šarolik spot koji nas podsjeća na bajkovite priče o kojima smo slušali i sanjali u najljepšem dobu, djetinjstvu.

Daleka obala uspješno spaja emotivne tekstove s glazbenom maestralnošću, stvarajući osjećaj nostalgične topline i optimizma za nove početke. Singl “Wonderland” donosi harmonične gitarske rifove i vokalnu izvedbu koja se lako uvlači pod kožu, ostavljajući slušatelje zarobljenima u zemlji čudesa.

Odraz dojma naznačili smo samo u tekstu, a glazbom namjerno nismo duplirali sfumato slike zanosa nego smo pjesmu položili na čvrsti rokerski obrazac. To je zbog toga da bismo svakom slušatelju ostavili vlastiti doživljaj, sjećanje na staklenasti zvuk Zvončice u letu i idilične pastele proživljenog vremena. Zato u spotu nema naših likova  niti ičega što bi moglo narušiti dojam. Samo dvoje izmišljenih mladih u tom polusnu zaljubljenosti i bajke.  Disney, slušatelji i Daleka obala. Sve je to Rock’n’Roll!” govori nam bubnjar benda Zoran Ukić.

Zarazan tekst pjesme potpisuju gitarist Boris Hrepić Hrepa te bubnjar Zoran Ukić koji je odgovoran i za očaravajuću glazbu. Za aranžman su zaslužni svi članovi benda: bubnjar Zoran Ukić, gitarist Boris Hrepić, basist Jadran Vušković, pjevač Jakša Kriletić Jordes te producent Leo Anđelković.

Redatelj Dinko Čvorić – Doringo, koji stoji iza mnogih predivnih spotova benda, iz svog je maštovitog uma u spot prenio boje jeseni; jarke nijanse vibrantne zelene, tople narančaste i zagasite crvene preplavljuju svaki kadar. Mladić i djevojka koji izgledom podsjećaju na predivne čarobne vile, skakuću kroz beskrajno zelenilo, bore se sa zmajevima te putuju preko sedam gora i sedam mora. Čini se da je mladi par u spotu spojen sa svakim listom i svakim šumskim zvukom što naglašava povezanost s prirodom koja čovjeku donosi prijeko potreban unutarnji mir te harmoniju postojanja.

Zoran Ukić, bubnjar benda Daleka obala, naglašava ulogu sanjarenja i dječjeg optimizma u ubrzanoj svakodnevnici: “Naš novi singl  pokriva onaj znani trenutak ljubavi u kojem nam se čini da smo doista u ‘zemlji čudesa’.  U sjećanju i potrebi da se vratimo u to nestvarno vrijeme  na razmeđi jave i sna u nama se budi diznijevski svijet očaranosti, zlatna prašina djetinje  imaginacije  prepuna boja  i svjetlosti. U zaustavljenom trenutku opet smo Petar Pan, Wendy i drugi junaci nevinog ushita.”

Ovaj vizualni doživljaj predstavlja spoj stvarnosti i fantazije, stvarajući osjećaj čuda i nevinosti. Spot je remek-djelo kreativnosti koje nas podsjeća na važnost očuvanja dječjeg duha i sposobnosti da sanjarimo čak i kad odrastemo.

Jesen je doba promjene, ali i pripreme za novo, a Daleka obala nas poziva da se prepustimo njenom svijetu čuda i osjetimo kako se sve mijenja u harmoniji s prirodom. Ne propustite ovu bajkovitu priču u njihovom spotu za “Wonderland” i dopustite da vas preplavi sanjiv osjećaj čarolije prirode.

Album “Kao Sad” objavljen je krajem 2022. godine, a spoj emotivnih tekstova i zaraznih melodija brzo je osvojio slušatelje. Prestižna nagrada Porin za rock album godine samo je potvrdila njegovu izvanrednu glazbenu kvalitetu i utjecaj na domaću glazbenu scenu.

Singl “Wonderland” slušajte na svim streaming servisima: https://dalekaobala.lnk.to/wonderland

 Daleku obalu pratite na njihovom Facebooku i Instagramu.

Album “Kao sad” slušajte na svim streaming servisima, a fizički primjerak nabavite u svim Dancing Bearovim prodavaonicama te putem web shopa – dancingbear.hr