Trenutno pregledavate Daleka obala: Noć je prekrasna postala je sinonim povezanosti s publikom i nezaboravnih koncerata
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Ništa se ne može usporediti sa slušanjem vašeg omiljenog glazbenika uživo. Osjećaji koji se pobuđuju dok pjevate i plešete cijelu noć gotovo su čarobni. Kad vidite stotine ili tisuće drugih ljudi koji vas okružuju, znate da su svi tu iz istog razloga i to je nadrealno iskustvo. U tim trenucima ste zaljubljeni u život i svoju sreću biste naprosto obznanili svijetu pjevanjem iz petnih žila.

Upravo tri sata zbornog pjevanja, u punoj dvorani Doma sportova, obilježilo je spektakularan koncert Daleke obale 23. travnja 2022. Iako bez Marijana Bana, ali uz njegovu potpunu podršku, omiljeni dalmatinski rock sastav poveo nas je tom prilikom na putovanje kroz gotovo četiri desetljeća svoje diskografije.

“Tonka”, “Roza” i “Morska vila”, “Noć je prekrasna”, “Ruzinavi brod” i “Osamdesete” vratile su publiku u vrijeme stalnih svirki i velikih koncerata, a baš je veliki zagrebački koncert u Domu sportova označio i konačni povratak benda na velike pozornice, i to nakon 20 godina. Noć je bila prekrasna, a ovaj nastup ujedno i jedan od najvažnijih i najdražih koncerata karijere benda.

”Imali smo pauzu od skoro dvadeset godina, ali kad se nađemo i zasviramo, odmah se dogodi ‘ono nešto’. Nisam se rukovodio nikakvim očekivanjima, samo sam želio svirati. Kao što kaže Jakša – život glazbenika između svirki je nuspojava. Zato ovo nije avantura, nego životna potreba. Atmosfera u Domu sportova bila je vrlo inspirativna. Publika je pjevala s nama od početka do kraja. Nadao sam se da će biti dobra vibra, ali moram priznati da tako nešto nisam očekivao, pogotovo ne u tolikoj mjeri. Kad smo krenuli, više o ničemu nisam mislio, jednostavno sam plovio, prepustio se glazbi i ugođaju. Hvala publici na tome, zbog toga se svira!”, izjavio je Jadran Vušković, gitarist i jedan od osnivača Daleke obale.

Kao zahvalu fanovima zbog kojih su se vratili na pozornice, Daleka obala danas premijerno predstavlja live verziju svevremenskog hita “Noć je prekrasna”, pjesme koju je Daleka obala izvela kao krunu ovog spektakularnog nastupa u Domu sportova i koja je u novom kreativnom i sviračkom ”buđenju” Daleke obale postala svojevrsni sinonim sjajne svirke i sinergije s publikom.

Koncertnom izvedbom pjesme, koja zaista nikada nije zvučala bolje, Daleka obala i Dancing Bear ujedno najavljuju istoimeno koncertno izdanje na CD-u i DVD-u koje ćemo s veseljem dočekati već ovu jesen.

“Koncert Daleke obale u Domu sportova u organizaciji RTL Musica sigurno je jedan od najvažnijih, ujedno i najdražih, koncerata naše karijere. Puno je tu bilo faktora koji ga čine tako posebnim, od toga da nam je to ujedno i prvi samostalni koncert u Domu sportova uopće, i prvi dvoranski povratnički koncert na kojem smo publici prenijeli našu bogatu set listu u najboljem mogućem izdanju, uz rasvjetu, razglas, organizaciju i što je najvažnije, nas pozitivno svirački nabrijane,” složni su članovi Daleke obale kojima se kao veliko iznenađenje na koncertu na gitari pridružio i veliki prijatelj benda Neno Belan.

”Kod nas se sve uvijek odvija spontano i neplanirano pa je tako pala i odluka da objavimo koncertni album. Snimali smo nastup u Domu sportova za sebe kako bismo ga sačuvali za uspomenu, a sada će on biti dokument koji ćemo prenijeti novim generacijama i svim fanovima zvuka Daleke obale.”, zaključuje ritam mašina Daleke obale, Zoran Ukić.

Za više informacija, zapratite Facebook i Instagram profil Daleke obale. Daleku obalu slušajte na svim streaming servisima.

Određene albume Daleke obale pronađi u svim Dancing Bearovim prodavaonicama i putem web shopa – dancingbear.hr.