Trenutno pregledavate Daleka obala – koncert doma, u Splitu posebna je čast!
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Na njihov povratak na scenu čekalo se 18 godina. Legendarni bend je ušao u povijest nizajući hitove poput ”Marica”, ”Četrnaest palmi”, ”Di si ti”, ”Morska vila”, ”Noć je prekrasna”, slušali su ih svi – neovisno o glazbenom stilu koji se preferiralo – jer Daleku obalu nosila je karizma. Kada su 2000. najavili da se bend povlači, slomili su brojna srca. Stoga ne čudi da je njihov povratak na radijske postaje i koncertne pozornice dočekan s oduševljenjem!

Bilo je dovoljno nekoliko minuta zajedničke svirke da se probudi ona prepoznatljiva vibra između Zorana Ukića, Borisa Hrepića i Jadrana Vuškovića. Bend je uskoro poletio na krilima nove energije predvođen karizmatičnim vokalom novog frontmana Jakše Kriletića Jordesa i pokazao da rock’n’roll Daleka obala živi i dan danas. U kratkom roku osvojili su radijski eter pjesmama ”Od tebe ća”, ”U reggaeu je spas”, ”Cvijet” i ”Rođendan, Božić i Nova godina”, objavljenima za njihovu diskografsku kuću Dancing Bear, i popeli se na velike pozornice diljem Lijepe naše.

Ovih dana oduševljenje obožavatelja ne jenjava – nakon što su prošli tjedan najavili veliki koncert u Zagrebu, u Domu sportova 23. travnja, Daleka obala danas je potvrdila da se sprema osvojiti i dvoranu Gripe 30. travnja 2022. Koncertu na splitskim Gripama prije svega veseli se bend koji će nakon toliko godina zasvirati i zapjevati u svom gradu, a obožavateljima najavljuju večer za pamćenje!

Uz nezaboravne i svevremenske hitove s početka karijere, na setlisti najavljenih koncerata naći će se i najnoviji uradak koji će nam bend servirati ravno iz studija gdje snimaju nove materjale. Pjesmu ”Kao sad” premijerno će na svim streaming servisima predstaviti već u petak, 4. ožujka 2022. godine, taman da poletne stihove možemo pjevati uglas na najavljenim koncertima, u Domu Sportova 23. travnja i na splitskim Gripama 30. travnja.

Najavljeni koncerti limitiranog su kapaciteta, sukladno mjerama i preporukama HZJZ i stožera Civilne zaštite RH, a ulaznice za ova događanja u pretprodaji su putem sustava Eventim.

**Program je sufinanciran putem natječaja “Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Ministarstva kulture i medija RH i Hrvatske glazbene unije**

Za više informacija, zapratite Facebook i Instagram profil Daleke obale. Daleku obalu slušajte na svim streaming servisima.