Trenutno pregledavate Novi album Coldplaya napokon vani! 
  • Kategorija objave:NOVOSTI / Strano

Danas, 22. studenog, napokon smo dočekali izlazak novog izdanja Coldplaya, točnije dvostrukog albuma “Everyday Life”. Dvostruko, 53-minutno osmo studijsko izdanje, čiji prvi dio nosi naziv “Sunrise”, a drugi dio “Sunset” objavljeno je putem etiketa Parlophone / Atlantic na CD-u, vinilu, kaseti i u digitalnom obliku.

Preslušavajući album za njega možemo reći da je njihov najeksperimentalniji uradak dosad kojeg s jedne strane krase osobniji, emotivni i smireniji tonovi uz baladne momente, a s druge strane i vedriji i euforičniji prizvuk pa čak i soul/gospel i jazz momenti. Svime navedenim Coldplay daju do znanja da su se oslobodili od bilo kakvih okova i jednostavno se prepustili stvaranju glazbe koja ih ispunjava te odlučili krenuti u neke nove sfere koje dosad nisu iskusili.

“Tu prvenstveno dolazi ‘Coldplay emocija’ u prvi plan, pa potom želja za odmakom od onog što su radili u posljednje vrijeme, malo istraživanja u pravcima koje još nisu istražili, malo romantike s početka karijere…” stoji u recenziji Siniše Miklaužića s portala Muzika.hr, o novom izdanju.

“Ovaj album na neki je način naša reakcija na doživljenu negativnost koja je posvuda. Iako je zaista puno nevolje na svijetu, s druge strane je toliko pozitive i života koji se događa oko nas” izjavio je frontman Chris Martin u ekskluzivnom intervjuu za BBC Radio 1 koji možete poslušati ovdje.

Netom prije službenog izlaska albuma, nastavili su niz novih fantastičnih singlova s pjesmama “Daddy” koja je dobila čarobni animirani video te “Champion Of The World” koja je dobila pripadajući lyric video. Predivan video spot za pjesmu “Daddy” režirala je Åsa Lucander, a sam film prikazuje atmosferično putovanje kroz sjećanja jedne djevojčice o vlastitom ocu.  Za ovu emocionalnu priču korišteni su digitalno oslikani setovi, 2D animacija i lutkarstvo u varijanti uživo, dok je sam video spot Chrisu Martinu jedan od najdražih koji su ikada imali.

Osim najaktualnijih spomenutih singlova, prvi najavni singlovi bili su “Orphans” i “Arabesque” koji su objavljeni još 24. listopada, dok je drugi singl  “Everyday Life” objavljen 3. studenog.

Premijera kompletnog albuma uživo iz Jordana, održala se 22. studenog u 3 sata ujutro po našem vremenu za prvi dio albuma pod imenom “Sunrise”, dok u 15 sati popodne predstavljaju drugi dio imena “Sunset”. Ovo posebno iskustvo možete popratiti na sljedećem linku.

“Everyday Life” možete nabaviti u Dancing Bear prodavaonicama u Zagrebu, Splitu i Osijeku i u ostalim bolje opremljenim glazbenim dućanima te putem Dancing Bear web shopa (LP izdanje i CD izdanje).

Coldplay pratite putem njihove službene stranice, na FacebookuInstagramu te slušajte na Deezeru, YouTubeu i Spotifyju i ostalim digitalnim platformama putem sljedeće poveznice.

Popis pjesama na dvostrukom albumu “Everyday Life”:

Sunrise
Sunrise
Church
Trouble In Town
BrokEn
Daddy
WOTW / POTP
Arabesque
When I Need A Friend

Sunset
Guns
Orphans
Èkó
Cry Cry Cry
Old Friends
بنی آدم
Champion Of The World
Everyday Life