Trenutno pregledavate Chui poharali vrhove godišnjih lista najboljih domaćih albuma u 2019.!
Chui, foto: Ivan Buvinic
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Izuzetno uspješna godina je iza naše inovativne instrumentalne četvorke Chui, čiji je aktualni album “Iz kapetanovog dnevnika” pobrao lovorike kod brojnih domaćih medija koji su album počastili s najvišim ocjenama i riječima hvale.

Kad se već dobrano zaželimo kvalitetnih svirki nakon blagdanskog i novogodišnjeg perioda, Chui spremaju pravu poslasticu i uživo! Naime, koncertna promocija novoga albuma održat će se u klubu Boogaloo, 25. siječnja, a ulaznice možete kupiti u Dancing Bear dućanu (Gundulićeva 7) po cijeni od 50 kn u pretprodaji te 65 kn na dan koncerta.

Energičan nastup iznimno talentiranih i nagrađivanih glazbenika koji čine Chui, jedan je od najiščekivanijih domaćih koncerata u novoj sezoni koji će se dojmiti svih onih koji uživaju u eksperimentiranju s novim žanrovima i zvukovima. Sastav koji je približio jazz glazbu novim generacijama, spajajući ga s elektronikom, space rockom, funkom, punkom, pa čak i metalom, na pozornicu Boogalooa dolazi pun kreativnih ideja uz novu postavu koju uz svestranog klavijaturista i skladatelja Tonija Starešinića čine nagrađivani jazz saksofonist Vojkan Jocić te čvrsta ritam sekcija Konrad Lovrenčić (Kries, Elemental) na basu i Ivan Levačić (Kries, ABOP) na bubnjevima.

chui, večernji list, najbolji domaći album
Poharali i godišnje liste! – “Iz kapetanovog dnevnika” odabran za najbolji album u Večernjem listu

Kako bismo propisno zaključili 2019., na jedno mjesto prikupili smo većinu godišnjih lista brojnih portala i tiskanih medija koji su “Iz kapetanovog dnevnika” proglasili najboljim domaćim izdanjem u 2019.:

Top 5 mjesta i u ostalim tiskanim izdanjima i glazbenim portalima:
  • Drugo mjesto u Jutarnjem listu po izboru Aleksandra Dragaša
  • Drugo mjesto u Nacionalovoj anketi kroz koju je glas dalo 30-ak hrvatskih novinara koji sustavno prate domaću glazbenu produkciju
  • Treće mjesto na portalu Express.hr i u tiskanom izdanju, po izboru Ilka Čulića
  • Treće mjesto na portalu Dopmagazin.com
  • Treće mjesto na portalu Trusty.hr
  • Peto mjesto na portalu Ravno do dna
  • Peto mjesto na portalu Glas-Slavonije.hr

“Iz kapetanovog dnevnika” također se smjestio u preporukama i na portalu beehy.pe, u kojem brojni novinari iz svih krajeva svijeta izdvajaju najbolju glazbu iz svoje zemlje; našli su se pri vrhu mnogih autorskih lista na portalu Muzika.hr  te na mnoštvu drugih domaćih glazbenih portala koji su također prepoznali kvalitetu i inovativnost aktualnog albuma grupe Chui.

Nedavno su otkrivene i Rock&Off nominacije, a saznajemo i kako ondje Chui konkurira za album godine, najboljeg koncertnog i najboljeg jazz izvođača.

Chui slušajte na digitalnim platformama Deezeru, YouTubeu i Spotifyju. Album “Iz kapetanovog dnevnika” nabavite u Dancing Bear dućanima te putem našeg webshopa