Trenutno pregledavate Chui nominirani za nagradu Rock&Off pred koncertnu promociju hvaljenog albuma “Zagreb-Berlin”
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off otkrila je nominirane za nagradu na konferenciji za medije održanoj u zagrebačkoj Tvornici kulture, a među nominiranima su i Dancing Bearovi space jazz genijalci Chui.

Peta dodjela nagrade Rock&Off održat će se svega nekoliko dana nakon iščekivane koncertne promocije albuma “Zagreb-Berlin” koja će se održati 26. siječnja u zagrebačkom Petom kupeu, poznatom po vrhunskom prostoru te odličnoj akustici. Tada će Chui predstaviti obje strane glazbene čarolije hvaljenog albuma “Zagreb-Berlin” što smatraju velikim izazovom. Za ovu priliku nastupit će u već dobro poznatoj formaciji sastavljenoj od Tonija Starešinića na klavijaturama, Vojkana Jocića na saksofonu, uz ritam sekciju koju čine Ivan Levačić na bubnjevima te Konrad Lovrenčić na basu. Ulaznice za koncert nabavite putem sustava Entrio na poveznici.

Chui su zasigurno jedno od najvrijednijih glazbenih imena koja su neupitno obilježila 2022. godinu na hrvatskoj glazbenoj sceni objavom šestog studijskog albuma “Zagreb-Berlin” u digitalnom obliku te na dvostrukom vinilu kojeg krasi fascinantna naslovnica našeg vrhunskog stripaša i ilustratora Igora Kordeja. Tu je i nedavno objavljeni spot za singl “Symphony Of A Metropolis Act I” u režiji Arsena Oremovića koji je u prosincu 2022. prikazan na velikom platnu Kina Tuškanac nakon čega je pozdravljen velikim pljeskom. Šećer na kraju uslijedio je i krajem 2022. kada su Chui dobili i najviše glasova za aktualni album u tradicionalnoj anketi tjednika Nacional za najbolje izdanje 2022. godine, odnosno anketi provedenoj među 35 novinarki, novinara i glazbenih kritičara koji sustavno prate hrvatsku glazbenu produkciju.

Sve to prepoznao je i Rock&Off žiri sastavljen od 87 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija koji su Chui nominirali u dvije Rock&Off kategorije: za Album godine s aktualnim izdanjem “Zagreb-Berlin” te za “Jazz&Off” nagradu. Također im je pripala i nominacija za desetu kategoriju medijskog pokrovitelja Iskon, odnosno Iskonovu nagradu publike, za koju će se moći glasati od ponedjeljka, 16. siječnja na njihovoj službenoj stranici.

Koja imena će osvojiti ovu glazbenu nagradu bit će otkrivena u Tvornici kulture, 3. veljače 2023. godine. Sve nominirane, kao i novosti vezane za nezavisnu glazbenu nagradu Rock&Off možete pronaći na njihovoj službenoj web stranici ili na Rock&Off Facebook stranici.

Dvostruki vinil “Zagreb-Berlin” nabavite u svim Dancing Bearovim dućanima i putem web shopa – dancingbear.hr. Chui pratite putem njihovog Facebooka i Instagrama.