Trenutno pregledavate Chui imaju najprodavanije domaće izdanje!
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

“Iz kapetanovog dnevnika”, hvaljeni, peti uradak grupe Chui, upravo se vratio na tjednu top listu prodaje domaćih izdanja i lansirao se ni više ni manje nego na prvo mjesto službene top liste Hrvatske diskografske udruge.

Toni Starešinić, klavijaturist i mastermind grupe Chui, za HDU je komentirao ovaj novi uspjeh: “Najiskrenije priznajem da sam najugodnije iznenađen, pogotovo jer je album objavljen prije osam mjeseci tako da mi je jako drago da se još sluša i prodaje. Uživajte u glazbi i avanturama kapetana Chuia.”

Album “Iz kapetanovog dnevnika” objavljen je početkom listopada prošle godine u CD formatu, a početkom 2020. godine dobio je i svoje vinilo izdanje. Od samog izlaska prikuplja hvalospjeve od strane kritike, a njegovu kvalitetu potvrđuje i činjenica da je ove godine osvojio dvije prestižne nagrade Porin, prvu za najbolje likovno oblikovanje (naslovnicu albuma dizajnirao je Dalibor Barić), a drugu za najbolju instrumentalnu izvedbu (izvan klasične i jazz glazbe) s pjesmom Eternautova tema.

Album je posvećen znanstvenoj fantastici te se referira na mnoga poznata djela od Star Treka i Star Warsa do stripova Moebiusa. U pitanju je njihov prvi album snimljen u novoj postavi, s ritam sekcijom, bubnjarom Ivanom Levačićem (Kries, ABOP) i basistom Konradom Lovrenčićem (Elemental, Kries, Mixed Up Mary) koji su podigli energiju Chuia na viši nivo te skupa s novim Tonijevim skladbama i Vojkanovim solističkim umijećem na saksofonu odveli glazbu do još autentičnijeg zvuka.

Na novom albumu, Chui su ugostili brojne goste, neki od njih su klasičari Ink Experiment duo, world music sastav Druyd, pop sastav Mangroove te jazz gitarist Zoran Majstorović. Kao gosti se na bonus snimkama pridružuju i Boris Štok kao vokalist te Andrea Ljekaj koji je remiksirao pjesmu “Tebi putujem”.

Uz Chui koji su obilježili ovotjednu top listu prodaje domaćih albuma, visoko pozicionirana domaća Dancing Bear izdanja su i KUD Idijoti s legendarnim reizdanim albumom “Gratis Hits Live!” povodom 20. obljetnice albuma te nedavno objavljeni album “Si kak jen” fantastičnih folk rock Koprivničanaca Ogenj.

S druge strane Dua Lipa se s fantastičnim novim izdanjem “Future Nostalgia” našla na prvom mjestu najprodavanijih stranih albuma u Hrvatskoj.

Sva spomenuta izdanja možete naći Dancing Bear prodavaonicama (u Zagrebu, Splitu i Osijeku), putem web shopa www.dancingbear.hr i u svim bolje opremljenim prodavaonicama ploča. 

chui, foto: Ivan Buvinic
Chui, foto: Ivan Buvinic