Trenutno pregledavate Chui i Daleka obala među nominiranim izvođačima za 30. Porin!
foto: Porin
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Na sinoćnjoj dodjeli prestižne glazbene nagrade Porin u Kaptol Boutique Cinema, otkrivene su nominacije za ovogodišnju, 30. dodjelu nagrade, a među nominiranima su i Dancing Bearove snage – Chui i Daleka obala.

Nakon nedavnog osvajanja dvije statue nezavisne glazbene nagrade Rock&Off, Chui su za nagradu Porin nominirani u čak četiri kategorije s hvaljenim albumom “Zagreb-Berlin” objavljenim u digitalnom obliku te na dvostrukom vinilu. Nominirani su u sljedećim kategorijama: Najbolji album godine, Najbolji instrumentalni album, Najbolja instrumentalna izvedba (izvan klasične i jazz glazbe) sa skladbom “Nine Views” te za najbolje likovno oblikovanje albuma, iza kojeg stoje autori Igor Kordej i Marina Leskovar koji su i nominirani u spomenutoj kategoriji.

Vrijedi spomenuti kako je aktualno izdanje Chui izabrano među rekordnih 145 prijavljenih  albuma u kategoriji “Najbolji album godine” te je ovo ujedno i Chuijev treći uzastopni album nominiran za nagradu Porin u kategoriji albuma godine.

U kategoriji Najbolji album rock glazbe nominiran je legendarni hrvatski rock sastav Daleka obala s novim studijskim albumom “Kao sad” objavljenim na CD formatu. Riječ je o prvom studijskom izdanju benda nakon više od 20 godina, koji je u kratkom roku stekao status jednog od najboljih povratničkih albuma u posljednjih nekoliko desetljeća na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Daleka obala sa spomenutog albuma prije nekoliko mjeseci predstavila je emotivno nabijenu, kompleksnu baladu “Ni ti a ni ja” koja je svoje mjesto nedugo nakon objavljivanja pronašla i na prestižnoj listi HR Top 40, najemitiranijih singlova u domaćem radijskom eteru.

Više informacija o nominiranima za 30. izdanje nagrade pronađite na službenoj stranici Porina.

Chui pratite putem njihovog Facebooka i Instagrama. Dvostruki vinil “Zagreb-Berlin” nabavite u svim Dancing Bearovim dućanima i putem web shopa – dancingbear.hr te slušajte na svim streaming servisima.

Daleku obalu pratite putem njihovog Facebooka i Instagrama. Album ”Kao sad”  pronađite u svim Dancing Bearovim dućanima i putem web shopa – dancingbear.hr te slušajte na svim streaming servisima