Trenutno pregledavate Šest aktualnih izdanja Dancing Beara među TOP 40 najprodavanijih domaćih albuma!
  • Kategorija objave:Domaće / NOVOSTI

Šest aktualnih izdanja diskografske kuće Dancing Bear našlo se u vrhu top lista najprodavanijih domaćih albuma u Hrvatskoj. Na aktualnoj, tjednoj TOP 40 listi prodaje albuma u Hrvatskoj našla su se najnovija izdanja sastava Dalmatino, Daleka obala i Chui, a KUD Idijoti imaju vinil mjeseca!

Daleka obala u TOP 40 s 3 izdanja!

Članovi sastava Daleka obala predstavili su krajem listopada luksuzna obljetnička izdanja kojima su obilježili 20 godina od objave posljednjeg studijskog albuma Daleke obale koji nosi naziv “1999-2000”. U ovoj sjajnoj kolekciji objavljeno je LP izdanje pod nazivom “999” te dvostruki LP album “Uspomena (Sve najbolje uživo)” i oba izdanja našla su svoje mjesto u TOP 10 najprodavanijih u Hrvatskoj. U TOP 40 našao se i fantastičan četverostruki CD box set koji pored albuma „1999-2000“ (s bonus demo snimkom “Ruzinavi brod” na kojoj je klavir odsvirao legendarni Oliver Dragojević) i dvostrukog live albuma „Uspomena (Sve najbolje uživo)” donosi ekskluzivni Bonus CD s dosad neobjavljenim demo snimkama Daleke obale iz 1999. godine.

Dalmatino u TOP 5!

Okruglu obljetnicu proslavili su u listopadu i Dalmatino i to objavljivanjem luksuznog CD izdanja pod nazivom “Dalmatino – 20 godina”. Izdanje donosi kolekciju najvećih hitova uz dvije nove pjesme “Ljubin ti ruku” i “Sanjaj” te je zabilježilo veliki skok u TOP 5 najprodavanijih u cijeloj zemlji! “Dalmatino su, kad se pokuša sagledati njihovih minulih dvadeset godina, odricanjem od trendovske suvremenosti stvorili hitoidnu pjesmaricu koja je u svojoj osnovi izvanvremena. Uostalom to najbolje pokazuje i ova kompilacija na kojoj pjesme nastale s desetogodišnjim razmakom djeluju kao da su napisane i snimljene u jednome dahu…” – riječi su Zlatka Galla koje stoje u knjižici ovog posebnog izdanja koji bi se trebao naći i u vašoj kolekciji.

 

Chui u TOP 20!

U TOP 20 našli su se i naši eksperimentalci Chui koji su 4. listopada objavili peti studijski album “Iz kapetanovog dnevnika”. Ovim albumom Chui su uspješno uplovili u svemirske avanture i od samog datuma njegova izlaska oduševili fanove i glazbenu kritiku. Naime, brojni mediji novi su album počastili isključivo visokim ocjenama i riječima hvale što samo dodatno potiče Chui da se upuste na neka nova, kozmička putovanja.Potaknuti izvrsnim recenzijama i zahtjevima fanova, Chui su sa svojom diskografskom kućom Dancing Bear odlučili da će novi album objaviti i na vinilu, o čemu više informacija tek slijedi.


KUD Idijoti imaju vinil mjeseca!

Dvadeset godina nakon prvog izdanja albuma „Gratis Hits Live!“, KUD Idijoti našli su se na prvom mjestu liste domaćih vinila već dva uzastopna mjeseca. Album koji je u rujnu po prvi puta izdan kao dvostruko LP izdanje snimljen je 5. i 6. veljače 1999. godine u pulskom Uljaniku kao koncertna proslava tadašnje punoljetnosti grupe, a energične i beskompromisne snimke objedinjene na ovom izdanju najbolje dočaravaju iskrenu strast i stav ljudi koji su punk živjeli i disali, sve ono po čemu će se KUD Idijoti pamtiti!

 

Aktualne bestsellere možete nabaviti u Dancing Bear prodavaonicama (u Zagrebu, Splitu i Osijeku) i putem Dancing Bear web shopa na www.dancingbear.hr.

Tjednu top-listu prodaje Hrvatska diskografska udruga donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.