You are currently viewing U prodaji ekskluzivna fizička izdanja “Hey Hey Rise Up” Pink Floyda
  • Post category:News / Strano

Pink Floyd su objavili dvije fizičke verzije svoje prve novosnimljene glazbe u više od 25 godina, pjesme ”Hey Hey Rise Up”. Singl, koji je prvotno objavljen digitalno u travnju kao podrška građanima Ukrajine i bio broj 1 u 27 zemalja, sada je dostupan na 7” i CD singlu. Oba formata sadržavaju novu verziju pjesme ”A Great Day For Freedom” s albuma ”The Division Bell” iz 1994. godine.

U pjesmi se Davidu Gilmouru i Nicku Masonu pridružio dugogodišnji basist Pink Floyda Guy Pratt, s Nitinom Sawhneyjem na klavijaturama i glavnim vokalom Andriyom Khlyvnyukom iz ukrajinskog benda Boombox. Kada je pjesma prvi put snimljena krajem ožujka, Andriy, koji je napustio američku turneju svog benda kako bi se vratio kući i borio se za svoju zemlju, bio je u bolničkom krevetu u Kijevu i oporavljao se od ozljede gelerom. Prihod od fizičke prodaje izdanja i digitalni prihodi bit će proslijeđeni za humanitarnu pomoć Ukrajini.

Za ovo limitirano izdanje, David Gilmour ponovno se vratio pjesmi ”A Great Day For Freedom” s hvaljenog albuma ”The Division Bell”. Preradio je pjesmu koristeći originalne trake na kojima se, uz Gilmoura, pojavljuju Nick Mason na bubnjevima i Richard Wright na klavijaturama, uz prateće vokale Sam Brown, Claudiju Fontaine i Durgu McBroom. Pjesmu je skladao Gilmour, a stihove uz njega potpisuje supruga Polly Samson. Govoreći o pjesmi 1994., rekao je: “Bio je to prekrasan trenutak optimizma kada se srušio Berlinski zid – oslobađanje istočne Europe s nedemokratske strane socijalističkog sustava. No čini se da ovo što sada imaju nije puno bolje. Opet, prilično sam pesimističan po pitanju svega. Na neki način želim i živim u nadi, ali sklon sam misliti da se povijest kreće puno sporijim tempom nego što mi mislimo. Osjećam da prava promjena traje dugo, dugo.”

Hey Hey Rise Up” nabavite na 7” i CD singlu u svim Dancing Bearovim dućanima te putem web shopa – dancingbear.hr.