You are currently viewing RHCP sjajnim izdanjem debitirali na prvom mjestu prodaje stranih albuma
  • Post category:News / Strano

Red Hot Chili Peppers su s trinaestim studijskim izdanjem ”Return of the Dream Canteen” debitirali na prvom mjestu mjerenja prodaje stranih albuma u Hrvatskoj. Time je grupa Red Hot Chili Peppers postala prvi izvođač koja je tijekom 2022. godine predvodio listu najprodavanijih stranih naslova s tri različita albuma, od kojih su dva originalno objavljena ove godine.

Početkom godine sastav Red Hot Chili Peppers je pet uzastopnih tjedana predvodio listu s kultnom pločom ”Californication”, objavljenom 1998. godine. U travnju i svibnju 2022., šest tjedana zaredom, dvanaesti studijski album ”Unlimited Love” bio je najprodavanije strano izdanje u Hrvatskoj. Oba albuma grupe Red Hot Chili Peppers našla su se u Top 5 najprodavanijih stranih nosača zvuka u prvih šest mjeseci u Hrvatskoj, potvrđuje izvještaj HDU. Red Hot Chili Peppers ujedno predvodi šest različitih lista magazina Billboard: Top Album Sales, Top Current Album Sales, Vinyl Albums, Top Rock & Alternative Albums, Top Rock Albums i Top Alternative Albums.

Nesumnjivo je da su ove godine Red Hot Chili Peppers pronašli svoj funk i podijelili groove oduševljenim fanovima putem dva sjajna dvostruka albuma objavljena jedan za drugim. ”Return of the Dream Canteen” je album čije su pjesme nastale u sklopu istog razdoblja snimanja kod producenta Ricka Rubina kao i prethodno izdanje ”Unlimited Love”. Suradnja losanđeleških legendi i legendarnog producenta seže još od albuma “Blood Sugar Sex Magik” iz 1991. i “Californication” iz 1999. godine, a najnovijih  17 pjesama dodatna su potvrda da su Peppersi na svom vrhuncu.

Albume ”Unlimited Love” i ”Return of the Dream Canteen” pronađite u Dancing Bearovim prodavaonicama ploča i na www.dancingbear.hr.