GORIBOR – Goribor LP2

31,00  (233,57 kn)

STRANA A
Sjajne Niti
Hoću Da Živim
Dalajlama Me Se Sećaš
Ko Sam?

STRANA B
Bez
Nije Da Nije
St. Bluz
Rolamo

STRANA C
Vreme
Bas Cunami
Ne
Voli me

STRANA D
Glupo
Mislim
Blatnjavi Put

3 in stock

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU: 3856008358110 Categories: , ,

Description

Kultni bend Goribor svojom mješavinom trip hopa i bluesa s pravom nose titulu jednog od najhvaljenijih glazbenih sastava cijele regije. Njihov nesvakidašnji glazbeni izričaj, blizak bendovima poput Joy Division, Discipline kičme i Ekatarine Velike te razorna snaga tekstova karizmatičnog frontmena Aleksandra Stojkovića ST-a razlog su zbog kojeg je Goribor u samo nekoliko godina postojanja uspio protresti scenu, postati koncertna ”senzacija” i osigurati svoje mjesto u povijesti rocka.
Goribor je 2007. godine pod okriljem Dancing Beara objavio svoj istoimeni debitantski studijski album ”Goribor” koji je odlično prihvaćen od strane eminentnih glazbenih kritičara u Hrvatskoj, ali i cijeloj regiji (brojne dnevne novine i tjednici proglasili album ”Goribor” najboljim rock albumom 2007. godine), a zatim 2012. godine, također hvaljeni dvostruki album ”Evo je banja” koji je uvršten među najznačajnije dvostruke albume objavljene na prostoru bivše Jugoslavije. Produkciju za oba albuma potpisuje Edi Cukerić, jedan od naših najboljih, a tada i najtraženijih domaćih glazbenih producenata. S tek dva službena albuma Goribor je zaista napravio ono što većina ne napravi cijelu karijeru, a svojom poezijom razorne snage, mračnim tonom, reskim zvukom gitare i hermetičnim glazbenim izričajem Goribor je koncertno briljirao! Godinu dana od objavljivanja dvostrukog albuma ”Evo je banja”, Goribor je svoj uspjeh okrunio snimanjem live izdanja u Zagrebu. Dvije nezaboravne večeri zaredom u prenapučenom Vintage Industrial Baru 19. i 20. rujna 2013., Goribor su po dva sata oduševljavali publiku svojim potmulim apokaliptičnim transom. Igrom sudbine ovi nastupi pokazat će se kao posljednji nastupi velikog Goribora, no zahvaljujući Dancing Bearu dokumentirani su za nove generacije oduševljenih fanova audio i video snimkom na novom izdanju Goribor – ”Live” (2022.).
Goribor & Dancing Bear ove godine obilježavaju 10 godina od objavljivanja albuma ”Evo je banja” i tim povodom s ponosom najavljuju izlazak pregršt sjajnih izdanja:

Digitalni audio live album ”Goribor – Live”
Dvostruki vinil prvog albuma ”Goribor”
Dvostruki vinil ”Evo je banja”