You are currently viewing The Black Keys najavili novi album “Dropout Boogie” uz najavni singl “Wild Child”
  • Post category:News / Strano

The Black Keys, jedan od najboljih rock’n’roll sastava 21. stoljeća, najavili su novi, 11. studijski album “Dropout Boogie” čiji je izlazak zakazan za 13. svibanj ove godine. Album nam stiže godinu dana nakon hvaljenog blueserskog izdanja “Delta Kream”. Poznati duo Dan Auerbach i Patrick Carney povodom najave novog albuma predstavljaju i video spot za najavni singl “Wild Child” u režiji dugogodišnjeg suradnika Bryana Schlama. “Dropout Boogie” krase i kolaboracije s Billyjem F Gibbonsom (ZZ Top), Gregom Cartwrightom (Reigning Sound) i Angelom Petragliom (Kings of Leon), a bit će objavljen dan prije dvadesete obljetnice debitantskog albuma “The Big Come Up”.

Dan i Patrick napisali su cijeli materijal u studiju, baš kao što su i imali praksu tijekom čitave karijere, a novim albumom će sada zabilježiti niz prvih snimki kojima se vraćaju na ogoljeli blues rock iz njihovih ranih dana kada su stvarali glazbu u podrumima U Akronu (Ohio). “U tome leži ljepota onoga što Pat i ja radimo”, poručuje Auerbach te nadodaje: “Nikada nismo trebali raditi na tome. Kad god bismo se našli zajedno, samo bismo svirali. Nismo znali što ćemo raditi, ali samo smo to napravili i zvučalo je dobro. To je prirodna kemija koju Pat i ja posjedujemo”.

Album “Dropout Boogie” možete prednarudžiti u različitim formatima putem preorder linka na službenom web shopu Dancing Beara.