You are currently viewing Najavljen prvi sajam alternativne kulture u Zagrebu
  • Post category:Domaće / News

Prvi sajam alternativne kulture u Zagrebu posvećen je domaćoj alternativnoj kulturnoj sceni, a kako bi se dokazalo da je ona i dalje živahna i uvijek prisutna, organizatori će nas uvjeriti već ovaj vikend, 20. i 21. lipnja, kvalitetnom ponudom programa u kojem se posebno ističe izbor glazbenih gostiju.

Sajam će uz nastup madih nada Detroit Groove Gang obilježiti nastupi predstavnika rock’n’roll heroja hrvatske nezavisne scene – pjesnika i filozofa Loua Profe i Kaotičnih duša, garažnog punk’n’roll benda iz Vinkovaca čije su pjesme “Veče je počela”, “Odlazim u pakao” i “Ponovo sam” ostali sačuvani za povijest na izdanju “Bombardiranje New Yorka“, kompilaciji bez koje puno stvari u regionalnom rock’n’rollu ne bi bilo isto.

Kompilacija koja broji 19 pjesama kultnih imena domaćeg rocka – Majke, Satan Panonski, Messerschmitt, Kaotične duše, Sköl i Machine Gun – je originalno objavljena na LP-u 1989. godine u izdanju kuće Slušaj Najglasnije, da bi 11 godina kasnije Dancing Bear izdao kompilaciju na CD formatu te dodao 8 bonus pjesama. Obljetničko vinilno izdanje legendarne kompilacije objavljeno je ove godine u luksuznom redizajniranom ovitku u nakladi Dancing Beara te se našlo u vrhu najprodavanijih izdanja u Hrvatskoj prema podacima službene top liste Hrvatske diskografske udruge, a njegov uspjeh još jednom potvrđuje da se utisak ovih izvođača još uvijek cijeni u krugovima ljubitelja dobrog rock’n’rolla.

Bombardiranje New Yorka, Dancing Bear

Hvaljeno izdanje “Bombardiranje New Yorka” bit će dostupno u prodaji po promotivnoj cijeni od 130 kuna ekskluzivno na prvom sajmu alternativne kulture. Izdanje po redovnim cijenama pronađite u prodavaonicama ploča Dancing Bear u Zagrebu, Splitu i Osijeku te na www.dancingbear.hr

Prvo izdanje sajma alternativne kulture održava se 20. i 21. lipnja u Kulturnom centru Mesnička uz podršku “kralja undergrounda” Zdenka Franjića i Radija Student. Cjelodnevni program starta u subotu od 11 sati. Njime će biti obuhvaćeni brojni aspekti alternativne kulture – izložbe, literatura, stripovi, glazbeni dokumentarci, a o ovoj širokoj tematici govorit će zanimljivi sugovornici na tribinama.

Detaljni program s gostima, satnicama i dodatnim informacijama bit će predstavljen tijekom narednih dana. Za više informacija, posjetite službeni Facebook event i pronađite “Bombardiranje New Yorka” na digitalnim platformama.