You are currently viewing KUD Idijoti na prvom mjestu najprodavanijih albuma u Hrvatskoj
KUD Idijoti - Gratis Hits Live
  • Post category:Domaće / News

Reizdani legendarni album KUD-a Idijoti “Gratis Hits Live!” nalazi se na prvom mjestu najprodavanijih izdanja službene top liste Hrvatske diskografske udruge! Objavljen u nakladi diskografske kuće Dancing Bear povodom 20. obljetnice albuma, ovaj uradak kultnog statusa zasluženo je odmah po objavi pronašao svoje mjesto u vrhu liste aktualnih domaćih i stranih izdanja, pozicionirajući se ispred najprodavanijeg stranog albuma Eda Sheerana “No.6 Collaborations Project”. Album je dostupan na redizajniranom CD izdanju te po prvi put na dvostrukom LP-u. “Gratis Hits Live!” je ujedno i jedino vinilno izdanje pulskog sastava dostupno na tržištu pa nesumnjivo predstavlja privlačan kolekcionarski primjerak koji će dugo biti među najpopularnijim albumima u Hrvatskoj.

Dvadeset punih godina je prošlo od objave live albuma “Gratis Hits Live!”, snimanog 5. i 6. veljače 1999. u pulskom klubu Uljanik povodom 18. rođendana sastava koji je svojim djelovanjem prerastao pojam benda i postao simbol generacije. Kolekcija od 27 energičnih i beskompromisnih snimki objedinjenih na ovom izdanju najbolje dočarava iskrenu strast i stav ljudi koji su punk živjeli i disali, sve ono po čemu će se KUD Idijoti pamtiti.

KUD Idijoti - Gratis Hits Live
KUD Idijoti – Gratis Hits Live

Objava reizdanja savršeno se poklopila s predstavljanjem najnovijeg dokumentarnog filma zagrebačke produkcijske kuće Factum i nagrađivanog redatelja Andreja Korovljeva o Branku Črncu Tusti. Film o frontmanu pulskog punk benda KUD Idijoti nije klasičan glazbeni dokumentarac jer KUD Idijoti nikada nisu ni bili klasičan punk bend, a publika će se u to imati priliku uvjeriti već večeras, 30. rujna u 19.30 na zagrebačkoj premijeri u kinu Studentskog Centra Zagreb. U prostoru foajea Kina SC za sve fanove sastava KUD Idijoti izložbeni prostor diskografske kuće Dancing Bear donosi redizajnirano dvostruko LP i CD izdanje albuma “Gratis Hits Live!”, a zahvaljujući Factumu bit će dostupne i Tusta majice sa službenim vizualom filma.

Nakon premijere druženje se u 22 sata nastavlja u glazbenom klubu Jabuka na after partyju zagrebačke premijere filma Tusta. Ulaznice za premijeru dostupne su na Entrio internetskoj stranici i na blagajni Teatra &TD, od 11 – 13 sati i od 18 – 19.30 sati, dok je ulaz na after party slobodan. Film će, nakon premijere, od 1. do 6. listopada biti dio redovnog repertoara Kina SC također s početkom u 19.30 sati. Sve informacije o prikazivanju filma Tusta mogu se pratiti na službenoj Facebook stranici filma.

“Gratis Hits Live!” na CD-u i dvostrukom LP-u možete pronaći u Dancing Bear Shopovima, na www.dancingbear.hr i u svim bolje opremljenim prodavaonicama ploča.