You are currently viewing Ed Sheeran službeno se vraća u igru s euforičnim singlom “Bad Habits”
  • Post category:News / Strano

Ed Sheeran ponovno je u akciji. Nakon dvogodišnje pauze zbog turneje “divide” i rođenja kćeri Lyre Antarctice Seaborn, najdraža nam riđokosa pop zvijezda izbacuje novi euforični singl “Bad Habits”. Ako ne računamo singl “Afterglow” koji je bio poklon fanovima, ovo je prvo službeno izdanje nakon “No.6 Collaborations Project” iz 2019. godine.

Sheeran je poznat po tome što sa svojom glazbom ne zaglavljuje u komfor zoni, što ponovno dokazuje novom pjesmom koja je up-tempo i koja vrišti “ljeto”. Napisali su je i producirali Ed Sheeran te njegovi dugogodišnji suradnici Johnny McDaid i FRED.

Ljetni singl dolazi u pratnji spota koji je režirao Dave Meyers (Billie Eilish, Kendrick Lamar), a u njemu se Ed pojavljuje kao vampir. Crnohumorni narativ spota predstavlja metaforu loših navika pa tako vampir Ed Sheeran divlja u spotu dok sunce ne svane.

Pjesma će premijerno uživo biti predstavljena u petak u 22 sata, u sklopu TikTok UEFA 2020 showa. Nastup će se moći pratiti na TikTok profilu Eda Sheerana.

Ako je pjesma “Afterglow” pola godine od izlaska i dalje među najslušanijim singlovima na hrvatskim radio postajama i u svijetu, nema sumnje da će i “Bad Habits” osvojiti radijski eter i streaming servise.

Ed Sheeran iza sebe ima preko 45 milijuna prodanih albuma i smatra se jednim od najznačajnijih izvođača ove ere. Kroz svoje provokativne tekstove, univerzalni pop koji miješa s raznim drugim žanrovima, njegov opus je osvojio mnoge generacije.

Iako o zvijezdama poput Sheerana ne treba puno pričati jer se o njima sve zna, ipak ćemo podsjetiti na kronologiju njegovog glazbenog djelovanja. Prvi jači proboj na britanskoj sceni Ed Sheeran imao je 2010. s EP-om “No.5 Collaborations Project”. Nakon ovog EP-a uslijedili su albumi “+” 2011., “x” 2014., “÷” 2017. i “No.6. Collaborations Project” 2019. godine.

S albumom “÷” (Divide) Ed Sheeran etablirao se u jednog od najtraženijih pop zvijezda na planeti. Album nosi etiketu najbrže prodavanog albuma od strane muškog izvođača u UK-u, a najpoznatiji hit s albuma “Shape of You” najviše je streamana pjesma u prošlom desetljeću.

Izdanja i merch Eda Sheerana potražite u Dancing Bear prodavaonicama i putem web shopa. Za više informacija, zapratite Eda Sheerana na njegovoj službenoj Facebook stranici i Instagramu, a novi singl poslušajte putem linka.