You are currently viewing Dancing Bearu uručena priznanja HDU za najprodavanije vinile ljeta i jeseni 2021. godine
  • Post category:Domaće / News

Dancing Bear je povodom ovogodišnjeg Dana prodavaonica ploča, koji se održava ove subote, 23. travnja, osvojio dvije velike nagrade Hrvatske diskografske udruge za najprodavanije vinile 2021. godine.

U jučerašnjoj emisiji “Svijet diskografije” na drugom programu Hrvatskog radija kod Zlatka Turkalja Turkija, priznanje za vinil ljeta 2021. pripalo je albumu “Megapunk” grupe KUD Idijoti, dok je nagradu za vinil jeseni 2021. osvojilo reizdanje “As The Dark Wave Swells” The Bambi Molestersa.

“Megapunk” je reizdanje najžešćeg i najzrelijeg albuma najpoznatijih domaćih punkera koje je u lipnju prošle godine objavila diskografska kuća Dancing Bear  u limitiranoj nakladi od samo 1.000 primjeraka na žutom vinilu i u gatefold omotu. Izdanje originalno objavljeno 1995. pod etiketom Primitivc Glasbic, na jedno mjesto okuplja 16 žestokih i dobro znanih pjesama najboljeg punk sastava ovih prostora.

“Megapunk” ima poseban značaj u diskografskom opusu grupe KUD Idijoti, jer se smatra jednim od najznačajnijih, najboljih i najkompletnijih albuma njihove karijere. Stoga ne čudi veliki interes za ovaj bezvremenski vinilni primjerak koji duže vremena nije bio dostupan u ovom formatu, iako je potražnja za njim bila neprestano prisutna.

Drugi nagrađeni LP je “As The Dark Wave Swells” The Bambi Molestersa, sastava koji ima veliku vrijednost među kolekcionarima vinila i brojnim poklonicima benda diljem svijeta. Riječ je o reizdanju njihovog posljednjeg, četvrtog studijskog albuma “As the Dark Wave Swells” koji je snimao i producirao Chris Eckman te čija naklada je u nekoliko navrata rasprodana, a za koji i danas ne jenjava interes te vlada potražnja.

Vinilno reizdanje “As the Dark Wave Swells” objavljeno je na jesen 2021. na predivnom prozirno tirkiznom LP-u s mramornim efektom. Novi ovitak spomenutog albuma za ovu priliku je redizajniran i proširen na gatefold format  te uključuje i fotografije grupe The Bambi Molesters iza kojih stoji Mare Milin, a koje su se prethodno našle i na originalom CD izdanju.

Oba izdanja pronađite u svim Dancing Bear prodavaonicama i putem web shopa dancingbear.hr.