You are currently viewing Chui najavili novi koncertni pohod po regiji
Chui, foto: Marina Uzelac
  • Post category:Domaće / News

Chui nakon osvajanja baš čitave Hrvatske, mnoštva izuzetno pozitivnih recenzija, izvrsnih koncerata i osvojene čak tri nagrade Porin za aktualni album “Zagreb-Berlin”, najavljuju novi koncertni pohod na regiju!

Prvi na repertoaru je nastup u Srbiji, u Kragujevcu, zakazan za 19. svibnja u Kulturnom centru UMMUS kada će Chui kod tamošnje publike zasigurno izazvati buru emocija i potaknuti ih na ples. Ulaz za ovaj koncert je slobodan, a početak je planiran za 22 sata.

Nakon Kragujevca spuštaju se do Sjeverne Makedonije i Skopja gdje 20. svibnja po prvi puta nastupaju na četvrtom izdanju Kraj Vardarot Jazz Festivala koji kroz tri večeri najavljuje dosad najkvalitetniji i najraznolikiji program dosad.

Chui su jedan od najradišnijih i najinovativnijih glazbenih sastava na hrvatskoj glazbenoj sceni, koji imaju viziju beskompromisno spojiti jazz glazbu sa suvremenom klupskom dance scenom, electro glazbom i rock’n’rollom. Poznati su po zapanjujućim i vrhunskim svirkama uživo što su i potvrdili kroz koncerte ne samo na domaćem terenu, već i diljem regije i Europe kroz mnoštvo samostalnih i festivalskih nastupa, na velikim jazz pozornicama te dijeljenju stagea sa svjetski poznatim glazbenicima.

Podsjećamo kako su Chui s najnovijim albumom “Zagreb-Berlin” ove godine osvojili čak tri kipića Porin. Prestižna glazbena nagrada pripala im je u kategorijama za najbolji album instrumentalne glazbe (“Zagreb-Berlin”); najbolju instrumentalnu izvedbu izvan jazz i klasične glazbe (skladba “Nine Views”) te najbolje likovno oblikovanje čije autorstvo potpisuju Igor Kordej i Marina Leskovar.

Dvostruki vinil “Zagreb-Berlin” nabavite u svim Dancing Bearovim dućanima i putem web shopa – dancingbear.hr i slušajte na svim streaming servisima. Chui pratite putem njihovog Facebooka i Instagrama.