You are currently viewing Zvijezde grupe Jinx i TBF poslužuju vrući domaći album “Musaka”
  • Post category:Domaće / News

Baba Yaga nam konačno donosi svoj album prvijenac “Musaka” ● Na albumu su sudjelovali brojni hrvatski i regionalni  glazbenici ● Album  je dostupan u prodaji od 13. listopada, dok je na svim streaming servisima dostupan od 15. listopada

Baba Yaga novi je projekt na hrvatskoj glazbenoj sceni koji je spojio popularne hrvatske glazbenike, Jadranku Ivaniš Yayu iz grupe Jinx i Sašu Antića iz grupe The Beat Fleet (TBF), a sve pod producentskom palicom Marca Grabbera. Njihov album prvijenac “Musaka” donosi nam jedinstven koncept na hrvatsku glazbenu scenu.

Album “Musaka” nastao je između 2020. i 2023 godine na relaciji Split-Zagreb- Zadar-Pula-Ljubljana. Suradnja je krenula pjesmom “Tehnički Problemi” koju su Saša, Marco i Yaya napisali s glazbenikom Ivanom Arnoldom. Iako je priča trebala stati s drugom pjesmom “Baterije“, trio je nastavio  snimati te je nakon pet snimljenih pjesama odlučio napraviti album od dvanaest pjesama.

Trojac nam je kroz simpatičnu i humorističnu promociju u Malom pogonu Tvornice kulture predstavio primamljivu priču Babe Yage te dokazao koliko odlično funkcioniraju zajedno. Glazbeni smjer čitavog projekta je šarolik, prepoznajemo utjecaje raznih žanrova od rocka, countrya, trip hopa do latina, etno, tropicala…

Glavna glazbena karika ovog albuma nedvojbeno je Ivan Arnold, zaslužan za izvrsne orkestracije te sviranje cijelog spektra instrumenata od klavijatura do violina, a osim toga sa Sašom i Marcom potpisuje dvije pjesme s albuma.

Na albumu su sudjelovali raznoliki talentirani i cijenjen, hrvatski i regionalni glazbenici među kojima se nalaze slovenski gitarist Robert Pikl, glavni bubnjar projekta Dado Marinković (Parni Valjak), bubnjar Senad Šuta (Dubioza Kolektiv), prateći vokali Irene Girogi i Lare Antić uz snimatelja Maura Giorgija, perkusionist Hrvoje Rupčić, slovenski trubač Luka Ipavec (Magnifico), klavijaturist Luka ZimaIvica PremelčLuka Žužić te glumac Dragan Veselić. Na pjesmi “Fruktoza” su im se pridružili Nikola JerkovićBerko Muratović (Jinx) te Coco Mosquito (Jinx), dok pjesmu “Nije Gotovo” potpisuje Josip Radić zajedno s autorom Daliborom Grubačevićem. Na pjesmi “Garaža” su kao dječji zbor pjevale djevojke iz Splita i Istre (Vina, Roza, Ena, Julija, Petra i Paula), uz doprinos neizostavnog Branka Uvodića.

“Musaka” se ne bi realizirala bez iznimno talentiranih snimatelja: Grabber, Safir, Prskalo, Giorgi, Radić, Šuran, Pikl, Tomec te mnogi drugi. Album je finalno miksan i masteriran u studiju Krešimira Tomeca u Ljubljani. On se, osim na mixu i masteru, pojavljuje i kao glavni basista na albumu. Pri masteringu je savjetodavno pomogao i legenda ex-yu produkcije Aco Razbornik koji je svojim sluhom odnio zvuk na pravi put.

Za vizualni izgled projekta zadužen je Marco Di Pietro, Talijan hrvatskog porijekla, koji je u suradnji sa skupinom animatora izradio sve prateće spotove i vizuale, a zaslužan je i za izradu omota vinila i CD-a. Najčešće radi s Francuzom Alexandreom Grégorioriom koji je tokom projekta postao i član. Baba Yaga planira snimiti još puno spotova za album i graditi priču kroz sljedeće dvije do tri godine.

Izrazito bitno ulogu ovoga projekta imao je izvršni producent Silvije Varga uz tim vlastite diskografske kuće Dancing Bear, bez čije pomoći realizacija projekta ne bi bila moguća.

POPIS PJESAMA:
1. Carpe Diem
2. Kokain
3. Alergija
4. Korporativna
5. Fruktoza
6. Garaža
7. Baterije
8. Piroman
9. Raketa
10. Nada
11. Tehnički Problemi
12. Nije Gotovo

Album “Musaka” je dostupan u prodaji od 13. listopada na CD-u i vinilu, u svim Dancing Bear dućanima kao i na našem webshopu. Specifičan dizajn omota intrigira publiku na slušanje, a jedinstvena šareno-ružičasta LP ploča će se isticati u svačijoj kolekciji.

Album “Musaka”  pronađite na svim streaming servisima od 15. listopada.
Babu Yagu pratite na službenom Facebooku
, Instagramu i TikTok-u.